ВОЛЕЙБОЛ: Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (ВИДЕО)

17.07.2018 г. 14:52:03 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (ВИДЕО)
Като цяло отборът е сформиран, това заяви за МГ Добруджа президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов. Все още има нужда от 1-2 допълнителни играчи на някои постове, но в най-скоро време и този проблем ще бъде решен. Ръководството на клуба е в постоянен контакт с новия треньор на отбора Пламен Христов. Той проявява изключителна ангажираност по сформиране на новата гарнитура на Добруджа 07.
Малко по-рано от обичайното, около средата на август,  ще започне подготовката за новата спортно-състезателна година. По предварителна информация мачът за Суперкупата е предвиден за 15 октомври, а първенството в Суперлигата ще започне седмица по-късно.  Помощник треньор на Пламен Христов ще е Пламен Великов, досегашният организационен секретар на клуба. Най-вероятно ще има и нов кондиционен треньор на мястото на Калоян Костадинов. Отборът ще напуснат Жулиен Георгиев, който през следващия сезон ще се състезава за Соргун, Турция. Кариерата на екскапитана Димитър Маринков продължава в Аржентина.
Играчите, чийто права се държат от Добруджа 07: Алекс Грозданов продължава и този сезон във Верона, Мартин Атанасов ще е във Франция, докато за Вили Чернокожев още няма сигурност къде ще играе, но се знае, че го искат от няколко отбора.
На този етап е известно, че Добруджа ще има в състава си двама чужденци – един от Беларус и един от Украйна. Все още президентът не споменава техните имена, но постовете са диагонал и посрещач. Единият е на 30 години, а другият на 24, като и двамата са минали през различни национални гарнитури на своите държави. Може да се случи така, че да има и трети чужденец, но това ще се преценява в бъдеще. Александър Кордев вече има подписан договор с Добруджа 07. В края на сезона той разтрогна с Левски и е сигурно ново попълнение.  Денис Чавдаров ще има срок още  седмица и половина, за да си намери отбор, но най-вероятно и през следващата година ще е в Добрич. Отборът напуска Мартин Мечкаров. Той ще продължи във Франция. Тук ще продължи Петър Христосков. От юношите Теодор Йорданов влиза в мъжкия състав окончателно, а всички останали юноши, които се представят добре ще бъдат привлечени да тренират с мъжете, за да израстват в своето развитие. Към Добруджа 07 ще се присъедини и нов разпределител, който ще е редом до Денимир Димитров.  Либерото Христо Христов ще се прибере във Варна. Христо Енков също няма да продължи в Добрич.
Ще се участва на мемориал „Жарко Петрович”, уговарят се и още турнири, ЗАЯВИ Галин Господинов.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Даяна Димитрова със злато, след като отвя конкуренцията на Европейското по щанги
Даяна Димитрова със злато, след като отвя конкуренцията на Европейското по щанги
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 стартира с победа над шампиона в Суперлигата
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 стартира с победа над шампиона в Суперлигата
С подкрепата на ГЕРБ в Добрич ще се проведе турнир по футбол за глухи за Североизточна България
С подкрепата на ГЕРБ в Добрич ще се проведе турнир по футбол за глухи за Североизточна България
Децата от СК”Алексия” ще открият Международния турнир „Приз Илияна Раева”
Децата от СК”Алексия” ще открият Международния турнир „Приз Илияна Раева”Яндекс.Метрика