ВОЛЕЙБОЛ: Представяме ви новите в Добруджа 07 – ІІ част (ВИДЕО)

17.08.2018 г. 12:11:05 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Представяме ви новите в Добруджа 07 – ІІ част (ВИДЕО)
 
Екипът на МГ Добруджа посети днес предиобедната тренировка на Добруджа 07, за да се запознае с новите попълнения на клуба. Кратки интервюта за приятелите на волейбола в Добрич дадоха централният блокировач Александър Кордев, привлечен от Левски, неговият бивш съотборник, посрещачът Алекс Николов, бившият капитан на Миньор Перник Виктор Костадинов и волейболистът от Бате Борисов, Беларус Антон Гребецки, който играе на поста диагонал.
Александър Кордев призна, че преговорите за неговото привличане в Добрич са започнали още с приключване на редовния сезон. Нещата са били финализирани в началото на лятото, когато се е договорил с ръководството на Добруджа 07 по условията за престоя му тук. Той не познава Добрич, въпреки че със Славия са идвали преди години на лагер, а иначе е играл в зала Добротица, а сега освен стадиона, залата и фитнеса не е имал възможност да посети нито една забележителност, но се надява да го направи през уикенда. Признава също така, че добричката публика е една от най-хубавите публики в страната, а залата се пълни всеки път, когато играе отбора.
24-годишният перничанин Виктор Костадинов, който, заедно с Денимир Димитров ще отговаря за дистрибуцията, споделя, че в разгара на лятото е бил потърсен, а той въобще не се е замислил преди да вземе решение. На такова предложение трудно се устоява, казва Виктор Костадинов и допълва, че условията са перфектни, посрещнат е много добре в отбора, а това го прави доволен и щастлив от този трансфер. Неговата цел е винаги да е сред лидерите на отбора, но дали ще е капитан и тук, ще реши старши треньора. Може би Добрич има една от най-добрите публики, казва Костадинов, но не пропуска да отбележи, че и в Перник хората обичат много волейбола.
Алекс Николов е на 19 години, родом е от Русе, но е състезател на Левски. Играе на поста посрещач. Навярно са ме харесали как играя, признава момчето, което знае, че Добруджа бе един от най-добрите отбори в България преди година. Харесва условията тук и е чувал за добрата агитка.
Белорусинът се казва Антон Гребецки. Той идва от БАТЕ Борисов, които са във висшата лига  и играе на позицията диагонал. Висок е 205 см. Получил е предложението чрез агент и признава, че все още нищо не знае нито за града, нито за клуба, но му харесва тук.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
КАНАДСКА БОРБА: Захари Стоянов първи на „Воля за победа” в Дряново
КАНАДСКА БОРБА: Захари Стоянов първи на „Воля за победа” в Дряново
ФУТБОЛ: "Добруджа" спечели и втората си контрола, привлече юношески национал
ФУТБОЛ: "Добруджа" спечели и втората си контрола, привлече юношески национал
Валентин Андреев – пети на европейското с нов национален рекорд
Валентин Андреев – пети на европейското с нов национален рекорд
ФУТБОЛ: За първи път от 7 г. „Черноморец“ започва първенството с мач в Балчик
ФУТБОЛ: За първи път от 7 г. „Черноморец“ започва първенството с мач в БалчикЯндекс.Метрика