ВОЛЕЙБОЛ: Веселин Велев поема президентския пост във ВК "Добруджа 07", Пламен Христов остава в Добрич (ВИДЕО)

25.03.2019 г. 17:05:27 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Веселин Велев поема президентския пост във ВК "Добруджа 07", Пламен Христов остава в Добрич (ВИДЕО)
Настоящият президент на ВК "Добруджа 07" Галин Господинов и бъдещият - Веселин Велев бяха гости днес в студиото на МГ Добруджа, за да коментират  представянето  на отбора и да обявят промените през новия сезон.
Галин Господинов започна с шега, че тъй като уговорката за разговор бе предварителна, то волейболистите са поели ангажимент да победят в Монтана,  за да не се червят днес шефовете пред  добричката общественост. Вече в сериозен тон, той изказа задоволство от представянето на мъжкия отбор през редовния сезон. Президентът не пропусна и трудностите, през които е минал клубът предвид късната селекция. Задачата, поставена от УС пред отбора за влизане в четворката е изпълнена. На среща, проведена преди плейофните мачове,  от ръководството на клуба са отчели плюсовете и минусите през сезона и са си направили съответните заключения. Отчетено е и изпълнението на финансовите показатели и сега клубът навлиза с оптимизъм и желание в полуфиналната серия. Хебър е труден отбор, но не и непобедим, отбеляза президентът. Той припомни, че няма отбор в България, който да не е бил победен през този сезон от Добруджа 07- два пъти Нефтохимик, по един път ЦСКА, Хебър и Левски, само Монтана бяха с две победи, но пък сега реваншът бе категоричен и навременен.
Що касае следващите стъпки, то е взето решение този треньорски екип, ръководен от Пламен Христов, който  е достатъчно добър, да му бъде предложено да изкара още един сезон в Добрич. Вече има подписани споразумения за следващата година. Треньорът има грижата сега да си набележи състезатели и да започнат разговори с тях.
Другата промяна е, че от следващия сезон на поста председател на УС се завръща Веселин Велев. Той вече изкара един мандат, но е готов да застане отново начело на клуба. Галин Господинов остава в УС и ще помага по същия начин, както на него му е помагал инж. Велев през 4 -те години на неговото управление. Веселин Велев има голям опит и особена заслуга за това отборът да получи необходимата база, за да се подготвя както подобава, каза Галин Господинов.
Нашият отбор трябва да продължи да надгражда това, което е създал досега, започна своето изявление Веселин Велев и  не пропусна да спомене за сериозната поддръжка от обществеността, от общината, от спонсорите, от феновете. Затова ръководството на клуба е морално задължено  да продължи  да гради.
Обществеността очаква този отбор да не отстъпва от мястото, което е заел, а в лицето на Пламен Христов и на неговия екип ние видяхме, че знаят как да търсят и да постигат победата. Не е тайна, че Пламен Христов е специалист от много високо ниво и смятаме, че неговият избор за треньор през следващата година е правилен, като се надяваме да можем да му подсигурим нужните условия, за да може да си свърши работата така, както иска. Той е боец, той е непримирим, той иска да побеждава, както и всички ние, така че ще се постараем да осигурим всички условия този отбор през следващата година да бъде фактор, както във всички години е бил. Да, тази година не беше слаган в сметките, но ние смятаме, че създаваме всички условия и предпоставки това да се случи. Трябва да се отчете и фактът, че през годините клубът успява да се структурира и организира още по-добре, което ми дава предимство пред  Гальо Господинов, когато той застъпваше на този пост, призна Велев и допълни, че тези подобрения ще бъдат от полза за работата в клуба и ще подпомагат президента много.  УС, който имаме, треньорското ръководство, с което разполагаме и подкрепата, която получаваме от обществеността и спонсорите ще ни даде възможност да кажем, че ще подготвим отбор, който да радва всички нас. На въпрос дали се хвърля ръкавицата на предизвикателството към финансово подсигурените Нефтохимик и Хебър, Веселин Велев отговори, че е действително въпрос на бюджет и финанси, но не само. Дали има скъпоплатени играчи в отбора е важно, но е по-важно да има отбор, заяви Велев.
Не получихме конкретни отговори за конкретни имена като Жулиен Георгиев, Димитър Маринков, Вили Чернокожев, Денис Чавдаров, чужденците в тима, но пък стана ясно, че както всяка година, така и през новата решаващата дума ще е на треньора. Той ще си подбере играчи, а от клуба ще се опитат да ги подсигурят с  бюджет. В края на разговора Галин Господинов припомни, че и през тази година Добруджа 07 е разполагал с половин милион лв., като 100 000 от тях са подсигурени от общината, а 400 000 лв. - от спонсори. За следващата година се прави всичко възможно да се увеличи броят на спонсорите, тъй като волейболът  поскъпна. Липсват достатъчно играчи на пазара, ще последва ограничение на чужденци. До сега всеки клуб можеше да привлече  2-ма извън ЕС, догодина ще може да привлече 1 играч извън съюза. За да постигнем поставените цели  догодина ще ни е нужен по-висок бюджет. Клубът ще застане смело пред своите спонсори, защото има традиции и история. Тя може да не е стогодишна, но показва развитие, стабилност и правилно управление, завърши Галин Господинов.
 
Видеомонтаж: Стефан Калев
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“



Яндекс.Метрика