Начало >Добруджа >Регионални

Временни жилища за пострадали от природни бедствия ще се произвеждат в Балчик

05.10.2019 г. 08:08:39 ч.
/
Временни жилища за пострадали от природни бедствия ще се произвеждат в Балчик
Временни жилища за пострадали от природни бедствия и аварии, социално слаби граждани и бежанци ще се произвеждат в Балчик с ново оборудване по европейски проект. Фирмата   „ВБЕ КОНТЕЙНЕРС” ЕООД, гр. Балчик ще закупи ново високотехнологично оборудване - пресовъчна машина (абкант) с цифрово програмно управление със средства от европейски проект. Машината ще даде възможност за пресоване и огъване на метали с дължина от 3 до 7 метра, използвани за конструкциите на произвежданите временни жилища и контейнери за пострадали от природни бедствия и аварии, социално слаби граждани и бежанци.
В района на Североизточна България до момента няма преса с подобен капацитет. 
Финансирането е осигурено по проект „Повишаване на конкурентоспособността на „ВБЕ КОНТЕЙНЕРС” ЕООД”, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по процедура МИГ Балчик–Генерал Тошево–19.2-2.1 „Достъп до финансиране в подкрепа на предприемачеството“.
На пресконференция вчера символично бе връчен договора с Месната инициативна група от изпълнителния директор на сдружението Росица  Попова.  
Проектът ще допринесе за създаване на нови работни места, повишаване качеството на продукцията, намаляване на технологичния брак и подобряване на производствения процес.
Обща стойност на проекта: 226 773.19 лева
В това число: 173481.49 лева европейско финансиране, 30 614.38 лева национално съфинансиране и 22 677,32 лева собствен финансов принос на дружеството.
Продължителността  на проекта е 18 месеца.

Коментирайте
Подобни новини
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще,  ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще, ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика