Начало >Добруджа >Регионални

Връчиха Национална диплома на МОН на Петър Желев от Ген. Тошево (ВИДЕО)

15.09.2021 г. 15:20:11 ч.
/
Връчиха Национална диплома на МОН на Петър Желев от Ген. Тошево (ВИДЕО)
Национална диплома за отличен успех на Министерството на образованието и науката бе официално връчена днес на Петър Желев от СУ „Никола Й. Вапцаров“ – Генерал Тошево от Светлана Василева – началник на РУО – Добрич. Това се случи по време на тържественото откриване на новата учебна година в училището, в което той се е обучавал 12 години.

Националната диплома на МОН е най-високото отличие в средното образование, което министърът може да присъди.

Петър Желев завърши средното си образование с отлична оценка по всички предмети през всичките години, като пълно 6.00 изкара и на двата зрелостни изпита – по Български език и литература и по география. Има множество призови класирания на областните кръгове на олимпиадите по тези два предмета, а най-голямото му постижение е първото място на националния кръг по география в 11 клас.

„Чувствам се доволен и осъзнавам, че си е заслужавало толкова труд през годините. Не мисля обаче, че това е някакво извънземно постижение. Просто съм си вършил работата през тези 12 години. На първокласниците днес искам да кажа, че най-важното е първо да се сприятелят със своите съученици, а след това да се трудят и да учат много“, заяви Петър Желев за медийна група „Добруджа“.

За отличната подготовка на своя ученик с ваучери за книги от РУО - Добрич бяха наградени и неговите учители – Ивелина Милчева от БЕЛ и Недка Антонова по география.

Гост на церемонията бе и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който отбеляза, че многократно е награждавал Петър за успехите му, а днес го отличи с още по-престижен приз – плакет за принос към Община Генерал Тошево.

Много горди с постиженията на Петър са всички в семейството му, които с много вълнение също се качиха на сцената при връчването на дипломата.

„Той е гордостта на семейството. Той постигна това с много постоянство, но не е стоял само в стаята си да учи. Винаги е имал време за приятели, за излизане, за забавление“, отбеляза неговата сестра Женя в интервю за медийна група „Добруджа“.

Национални дипломи тази година получават общо 29 зрелостници – пълни отличници, включително на матурите. Те са от 20 училища от 13 града на страната, като само два от тях не са областни – Карлово и Генерал Тошево.

Петър Желев е от близкото до Генерал Тошево село Люляково, като изкарва всичките 12 училищни години в СУ „Никола Й. Вапцаров“. Любимите му предмети са двата, на които се явява на матура – Български език и литература и география. Петър е първият възпитаник на СУ „Никола Й. Вапцаров“ – Генерал Тошево с Национална диплома на МОН. От 1 октомври той ще следва „Журналистика“ в Софийския университет.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Продължава съхненето на дървета от вида ясен в поясите, ще се стигне до сеч (ВИДЕО)
Продължава съхненето на дървета от вида ясен в поясите, ще се стигне до сеч (ВИДЕО)
Подновиха издирването на изчезналия в морето мъж от Добрич
Подновиха издирването на изчезналия в морето мъж от Добрич
Гранична полиция издирва изчезнал в морето край Каварна мъж
Гранична полиция издирва изчезнал в морето край Каварна мъж
Кметът на Община Добричка: Днес отдаваме почит към всички, посветили живота си на каузата за пребъдването на българската държава
Кметът на Община Добричка: Днес отдаваме почит към всички, посветили живота си на каузата за пребъдването на българската държаваЯндекс.Метрика