Начало >Добруджа >Общество

Въпреки пандемията Ротари клуб – Добрич отново издава „Дарования“ (ВИДЕО)

13.01.2021 г. 17:35:33 ч.
/
Въпреки пандемията Ротари клуб – Добрич отново издава „Дарования“ (ВИДЕО)
Въпреки по-различната 2020 година, Ротари клуб-Добрич продължава традицията да издава книжката „Дарования“, която съдържа успехите на децата на Добрич през изминалата година. Оказа се, че през миналата година, доста състезания и конкурси са проведени онлайн и решихме да не прекъсваме традицията, дори и книжката да се получи по-малка, това сподели в интервю за МГ „Добруджа“ президентът на Ротари клуб – Добрич арх. Надежда Пампорова. Причината за по-късното излизане са били затруднения с изработката и отпечатването заради ковид-пандемията. Очаква се книжката да излезе от печат до броени дни. В нея са включени всички младежи, които са получили награди за културна, просветна и спортна дейност от Община Добрич. Всички школи, клубове и училища също са предали списъци със своите лауреати, обясни Пампорова.
Тя призна, че с поемането на президентския пост в Ротари клуб – Добрич, се е подготвила да даде всичко от себе си, за да бъде много активна година за клуба, което заради пандемията се е постигнало доста трудно. Не успяхме да реализираме традиционните фондонабирателни инициативи, за да въвлечем обществото в реализирането на нашите каузи. Затова и каузите минаха леко на заден план, призна Пампорова. Тя уточни, че предвид ситуацията, са реагирали на най-наболелите проблеми за обществото – откликнали са призива на МБАЛ-Добрич за помощни материали. Дарена е сума пари и за закупуване на антигенни тестове в лечебното заведение.
Пампорова отбеляза, че има хора, които по-активно са се включили в дарителската кампания. Сред тях са ортопедът д-р Митко Георгиев, Стефко Русев от „Русев пласт“, доайените на клуба -  Лъчезар Тодоров, Веско Цветков, Стоян Павлов, психологът Павел Павлов, Николай Михайлов, Генади Ганчев, Красимир Мецов и др., на които Пампорова изказа благодарност, че са се отзовали в тази акция.
Животът в Ротари клуб  Добрич е много динамичен. Спокойно се опитваме да приоритизиране най-важното за момента, каза Пампорова.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Ангелов: Епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца
Ангелов: Епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца
Времето на 22 януари
Времето на 22 януари
Три  бебета се родиха на Бабинден в Добрич
Три бебета се родиха на Бабинден в Добрич
„Restaurant Guru“ за втора поредна година отличи „Walnuts“ за най-добър ресторант в Добрич (ВИДЕО)
„Restaurant Guru“ за втора поредна година отличи „Walnuts“ за най-добър ресторант в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика