Начало >Добруджа >Регионални

Забавления за децата на Тервел с програма „Наше лято“

19.06.2019 г. 09:27:55 ч.
/
Забавления за децата на Тервел с програма „Наше лято“
Седемнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” ще бъде открито на 1 юли от 10.00 часа на Откритата сцена на площада. Организаторите на програмата – Община Тервел и Центърът за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици – МКБППМН, НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов”, детски градини в гр. Тервел, РПУ и РС „ПБЗН” – предлагат много традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.
В обновения Градски музей ще се водят много и интересни занимания като: Декориране на обредни хлябове, Рисунки с въглен, ще научат за природните богатства на Добруджа и какви са част от възрожденските традиции, ще открият загадката на личното си име. На крепостта Палматис в с. Оногур ще се запознаят с доброволци-археолози от различни националности. Ще видят възстановки на позабравени български обичаи, в които участници са самодейците от читалищата в общината.
През месец юли децата ще имат възможност да участват в „Талантиада” шоуто на Илиана Балийска. Ще тръгнат по стъпките на творците на Добруджа- с. Красен- мястото, където е бил учител Йордан Йовков и родното село на Дора Габе – с. Дъбовик.
Градският парк ще се огласи от домашните любимци на децата, а площадът ще се оцвети от хвърчилата изработени от самите тях.
Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуб по шахмат и Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците. 
С голям интерес се провеждат и утвърдените вече Рисунка на асфалт, Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Дни на отворени врати – заедно с МКБППМН. Библиотекарите от Читалищната библиотека ще подготвят интересни български детски филми.
За най-активните участници ще се организират забавления в басейна на ДГ „Здравец“. Любимите си приказни и филмови герои ще оживеят на традиционния Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с приключение на пиратски кораб в гр. Варна.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
Каварна отбеляза 144 години от гибелта на Христо Ботев
Каварна отбеляза 144 години от гибелта на Христо Ботев
В Генерал Тошево почетоха Ботев и загиналите за свободата на България
В Генерал Тошево почетоха Ботев и загиналите за свободата на България
Шабла мести празника си на Кръстовден (ВИДЕО)
Шабла мести празника си на Кръстовден (ВИДЕО)
Празникът на Кардам в неделя без публично честване
Празникът на Кардам в неделя без публично честванеЯндекс.Метрика