Започва третият етап на мярката 60/40

28.10.2020 г. 13:50:01 ч.
/
Започва третият етап на мярката 60/40
Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на средствата по реда на Постановление № 151 от 03.07.2020 г. за запазване на заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение, което е изменено и допълнено с Постановление № 278 от 12.10.2020 г., съобщават от Агенцията по заетостта.

Така започва своеобразният трети етап от подкрепата, аналогична на предоставяната по придобилата публичност мярка 60/40 по реда на ПМС № 55/2020 г. и ПМС № 151/2020 г., чието действие приключи на 15.10.2020 г.

Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви октомври до 31-ви декември 2020 г.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубриката „Финансови стимули за запазване на заетостта”. Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него. 

Обръщаме внимание, че и при този трети етап от подкрепата по мярката 60/40, съгласно актуалните нормативни документи, заявлението и документите за изплащане на средства по реда на Постановлението следва да се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им! В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция „Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един обект на работа.

Препоръчително е, работодатели, които осъществяват дейност на обекти на територията на Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в Дирекция „Бюро по труда”, която обслужва територията на обекта/тите извън София.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда”.

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика