Начало >Добруджа >Общество

Заради повечето задължения кметът на Добрич предлага увеличаване на администрацията с 5 щатни бройки

18.01.2020 г. 10:43:59 ч.
/
Заради повечето задължения кметът на Добрич предлага увеличаване на администрацията с 5 щатни бройки
Общата численост и структурата на общинската администрация ще обсъждат общинските съветници на Добрич на януарската сесия. В докладната, която внася кметът Йордан Йорданов е посочено, че към настоящия момент е недостатъчен административният капацитет в някои направления, поради увеличен обем задължения или нововъзникнали такива, което води до липсата на оптимална организация и постигане в максимална степен на поставените цели в звената.
Затова кметът предлага общата численост на персонала на общинската администрация да бъде увеличена с 5  щатни бройки и от 155 да станат 160. Петте бройки ще бъдат разпределени  в 5 дирекции.
В Дирекция „Инфраструктура и околна среда“ – за обезпечаване контролната дейност по изпълнение на обекти, залегнали в строителната програма на общината за планов период 2019-2023 г., в Дирекция „Бюджет и финанси“ – за счетоводно обслужване на детските градини, преминали на делегиран бюджет от м.г., в Дирекция "Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки", отдел "Икономическо развитие и европейски фондове" –за поддържане на модул „Профил на купувача“ в съответните информационни системи, в Дирекция "Административно-правно, информационно и техническо обслужване", Отдел "Център за услуги и информация" – за административно обслужване на гражданите по услугите предоставяни от дирекция "Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки" и в Дирекция „Общинска собственост“ –за провеждане на процедури по отчуждаване на имоти в полза на общината.

Коментирайте
Подобни новини
Община Добрич обяви резултатите от Областния конкурс рецитал  „За да я има България“
Община Добрич обяви резултатите от Областния конкурс рецитал „За да я има България“
Водните аварии днес
Водните аварии днес
В Иновативна гимназия "Райко Цончев" откриха ученическа изложба  "Рисувано стъкло"
В Иновативна гимназия "Райко Цончев" откриха ученическа изложба "Рисувано стъкло"
Училищното радио в СУ „Димитър Талев” започва излъчване на втори март
Училищното радио в СУ „Димитър Талев” започва излъчване на втори мартЯндекс.Метрика