Заразените от COVID-19 във Великобритания скочи с 35% за ден

18.03.2020 г. 18:29:58 ч.
/ ИА Добруджа
Заразените от COVID-19 във Великобритания скочи с 35% за ден
Броят на хората, дали положителен тест за коронавирус във Великобритания, е достигнал 2626, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.
Това е е увеличение с 676, или 35 процента, спрямо вчера. Досега смъртните случаи от причиняваната от коронавируса инфекция COVID-19 в страната са 71, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.
Разширяващата се епидемия даде отражение и върху работата на парламента. Днес, сряда - традиционния ден, в който премиерът отговаря на въпроси на депутати и в залата кипят страсти - този път бе необичайно спокойно. Депутатите бяха насядали на разстояние 1-2 м един от друг, право да задават въпроси имаха само предварително записалите се, а и присъстващите бяха доста по-малко от друг път.
Британското правителство предупреди днес всички британски туристи в Испания да напуснат страната, след като правителството в Мадрид обяви, че започва поетапно затваряне на всички хотели с цел да попречи на разпространението на коронавируса. Говорител на британското външно министерство посъветва пристигналите в Испания британци да се свържат със своите туроператори или авиокомпании, за да уредят връщането си в родината преди вторник.
Шотландия междувременно обяви, че от петък затваря всички училища. Премиерът на британската автономна провинция Никола Стърджън предупреди, че те вероятно няма да отворят преди края на учебната година.
Уелс също каза, че може да затвори всички училища в петък, отбелязва БТА.
Източник:БТА

Коментирайте
Подобни новини
Германия със спад на случаите на COVID-19 за четвърти ден
Германия със спад на случаите на COVID-19 за четвърти ден
1, 6 млн. американци тествани за коронавирус
1, 6 млн. американци тествани за коронавирус
Борис Джонсън е постъпил в болница
Борис Джонсън е постъпил в болница
Заразените с COVID-19 в света вече са над 1 200 000, жертвите – 64 729
Заразените с COVID-19 в света вече са над 1 200 000, жертвите – 64 729Яндекс.Метрика