Начало >Добруджа >Регионални

30 души в неравностойно положение са получили квалификация и заетост по проект „Активност” на Община Добричка

24.11.2018 г. 11:20:42 ч.
/
30 души в неравностойно положение  са получили квалификация и заетост по проект „Активност” на Община Добричка
Над 100 души в неравностойно положение в Община Добричка, са включени до момента в проекта „Активност – Ангажираност, Квалификация, Труд, Интегрирано Включване На Обезверени и Семейства в Трудност”. Това съобщи ръководителят на проекта Костадин Петров по време на информационен семинар "Ден на кариерата за лица с увреждания", организиран в рамките на проекта, който се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.
Петров припомни, че проектът е стартирал на 1 април 2017 с подбор на потребителите от целевите групи. Избрани са 15 лица с увреждания и 15 техни близки, 15 деца с увреждания и техните родители, 5 деца и 5 възрастни в риск. Общият брой на бенефициентите е бил 70, но поради различни причини до момента са включени над 100 души, като част от тях са преминали квалификационни курсове и след това им е осигурена заетост, подчерта Петров.
20 лица са преминали квалификационните обучения за „Работник в озеленяването”, а 10 – за „Социален асистент”. Всички са издържали успешно своите изпити, като с получените  документи за квалификация са назначени на пълен работен ден за период от 6 месеца – до края на декември. Община Добричка ще осигури устойчивост след приключване на проекта, като 20 от лицата ще продължат свята работа за още 1 месец, посочи още Петров.
Информационният ден бе открит от кмета на община Добричка инж. Тошко Петков, който изрази задоволството си от реализацията на проектните дейности, като припомни, че Общината реализира и друг проект със социална насоченост, който е продължен с една година. Кметът съобщи, че от следващата година в рамките на проект „Обучения и заетост” по ОП "Развитие на човешките ресурси", който се реализира чрез Агенцията по заетостта, ще бъде осигурена работа на млади хора до 29-годишна възраст от общината с висок проект на увреждания и над 50 души с увреждания над 30-годишна възраст.
Такава е политиката на общината, такова е и моето виждане, че тези хора трябва да бъдат обгрижвани и да им се помага в трудния въпрос с намирането на работа, заяви Петков.

Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика