400 000 руснаци имат „втори дом" в България

27.04.2018 г. 09:24:02 ч.
/
400 000 руснаци имат „втори дом" в България
Над 400 хиляди руснаци вече имат своя „втори дом" в България. Това става ясно от отговор на министъра на туризма Николина Ангелкова на депутатско питане за броя на руските туристи за летния сезон.

Русия е основен стратегически партньор на България в сферата на туризма. В резултат на интензивния и задълбочен диалог с представителите на Руската федерация и редицата реализирани комуникационни активности, които Министерството на туризма ежегодно провежда, интересът към България като предпочитана туристическа дестинация поддържа устойчиви нива през последните години, заявява Ангелкова, цитирана от БГНЕС. През предходната 2017 г., Русия заема 5-то място по брой на чуждестранните туристи, посетили България - 557 915 души. Практически интересът към дестинацията задържа стабилни нива. Всички тези условия са предпоставка за увеличаване на туристопотока, като полагаме максимални усилия този потенциал да бъде оползотворен още по-ефективно. Динамиката в стойността на руската рубла през последните дни внася корекция в общия обем на търсене на базирани в евро туристически продукти, в това число и българските, но цифровите резултати на дипломатическите ни представителства в Руската Федерация са положителни, посочва още министърът на туризма.
По данни на Консулска служба при Посолството на България в Руската Федерация от началото на 2018 г. до настоящия момент, са издадени визи за руски туристи със 7,9 % повече в сравнение със същия период на 2017 г. Подадени са документи за акредитация на 50 руски туроператора, които планират да работят активно на дестинация България. Консулството на България в Екатеринбург също констатира както увеличение на броя на издадените визи, така и при броя подадени документи за акредитация - 18 туристически агенции са подали документи като само десет дни по рано те са били 11, става ясно от отговора на Ангелкова.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Monitor.bg

Коментирайте
Подобни новини
Правителството осигурява общо  80 млн. лв. за възнагражденията в държавните висши училища
Правителството осигурява общо 80 млн. лв. за възнагражденията в държавните висши училища
Президентът Радев разговаря с президента на Косово Вьоса Османи
Президентът Радев разговаря с президента на Косово Вьоса Османи
Тир се вряза в къща във врачанското село Баница
Тир се вряза в къща във врачанското село Баница
Български духовници са на визита в Истанбул
Български духовници са на визита в Истанбул



Яндекс.Метрика