Начало >Добруджа >Общество

90 фирми вече са заявили участие в „Селското стопанство и всичко за него”, което започва на 28 август

22.08.2018 г. 08:46:51 ч.
/
90 фирми вече са заявили участие в „Селското стопанство  и всичко за него”, което започва на 28 август
До момента 90 фирми са заявили  участие в 26-ото Международно изложение „Селското стопанство  и всичко за него”, което ще се проведе в периода  28 – 31 август в СК „Простор” в Добрич.
Интерес проявяват фирми, предлагащи етерично - маслени култури към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им. До момента  организаторите от "Добрички панаир" отчитат  25%  ръст на фирми, които за първи път ще участват на изложението. Директно участие са заявили фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния.
Тематиката на изложението, както всяка година е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.
В дните 28 и 29 август ще се проведе Съвместна инициатива на Сдружение „Черноморски център за развитие“, Добрички панаир и Сдружение „Маре Нострум“, Румъния в реализирането на проект „Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа“ по програма Интерег Румъния- България. Целта на мрежата е да организира и промотира производители и дистрибутори на биологични храни от двете страни като им даде възможност да участват в различни национални и международни   форуми изложения, панаири и фестивали, представяйки себе си и  Добруджанския регион с неговата биологично чиста продукция. Устойчивостта на мрежата се гарантира и от интернет платформата, в която всеки производител ще има възможност да излага продукцията си, както и да получава актуална информация за действащите национални и международни регулации. Инициатива е и двудневния фестивал „Даровете на природата“, по време на изложението на Добрички панаир. Фестивалът ще е среща на производители на био продукти от Добричкия регион и област Констанца. Предвиждат се работилници за деца, дегустации с участие на румънски и български ресторантьори, семинари по сертифициране на био продукти, актуални програми и потенциални инвеститори за финансиране на биопроизводство.
Официалното откриване е предвидено за 28 август от 10:00 ч.
На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 5 май
Прогноза за времето на 5 май
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"



Яндекс.Метрика