Начало >Добруджа >Общество

Алеята на здравето – новост в кампанията „Бъди здрав” (ВИДЕО)

02.04.2018 г. 17:15:14 ч.
/
Алеята на здравето – новост в кампанията „Бъди здрав” (ВИДЕО)
Кампанията „Бъди здрав“, организирана от община Добрич стартира днес.
Това е една кампания, която за трета поредна година община Добрич организира, като началото бе поставено още през миналата седмица, заяви за МГ Добруджа зам.кметът д-р Емилия Баева и допълни, че ще продължи и след Световния ден на здравето – 7 април, заради съвпадението с Великденските празници. Целта е да се обърне внимание на гражданите и гостите на Добрич, че трябва да се живее по-здравословно, да се храним по-здравословно, да се движим повече за здраве, а новото тази година в кампанията е Алеята на здравето, която нейните създатели искат да стане постоянно присъствие с тези здравословни послания, които периодично ще бъдат заменяни. Не се уморявам да повтарям, че искам това да не е кампания, а да стане ежедневна мисъл на всеки.
Официално кампанията „Бъди здрав” бе открита в 16 часа с изпълнения на Хип-хоп формация NNS crew и Студио за поп-рок певци „Сарандев” при ОМЦ „Захари Стоянов”. Там на място е обособен Здравен пункт за измерване на кръвно налягане, кръвна захар, индекс телесна маса и диагностика на здравето с биоскенер.
Кампанията ще продължи до 5 април, четвъртък.
Опитахме да ангажираме всички възрастови групи, заяви д-р Баева. Ще има празник на витамините в детските ясли, в детските градини ще се проведе мероприятието „Здравословно аз ще ям, за да стана по-голям”, учениците се включиха през миналата седмица в спортни турнири, защото сега са във ваканция. Предвиден е турнир между ЦНСТ(Центрове за настаняване от семеен тип) за деца и младежи без увреждания и Центъра за обществена подкрепа. Турнир ще има и между потребителите на защитени жилища и Дневен център за пълнолетни с увреждания. За пенсионерите е предвидена беседа за здравословно хранене, която ще завърши с кетъринг за здравословни храни, приготвени от партньорите от Колежа. Ще се проведе обучение за медицински специалисти на тема ”Как да се справим с агресията в ранното детско развитие”. За втора поредна година ще бъдат обявени Дни на отворени врати в общинските лечебни заведения ДКЦ 1, ДКЦ 2 и Центъра за психично здраве. Като съпътстваща проява ще бъде представена книгата на Весела Тотева „Падение и спасение” за нейния опит при излизане от наркозависимостта на 12 април от 13.30 часа в зала Добрич и др. Надяваме се нашите послания да стигнат до повече хора и не случайно е избран края на парка, за да могат участниците да повървят, нещо, което кметският екип днес направи. Чрез здравословното хранене ние трябва да се преборим със стреса, а за мен като лекар е важно всички да осъзнаят полезността на Алеята на здравето, завърши д-р Баева.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
 
 
 
 

 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика