Начало >Добруджа >Регионални

Богата културна програма в Тервел през следващите месеци

25.03.2016 г. 10:14:01 ч.
/
Богата културна програма в Тервел през следващите месеци
           Изключително богати на културни събития ще бъдат следващите месеци в Тервел. Първото от тях е  15 април, когато със спектакъла „На България“ ще бъдат отбелязани 140 години от Априлското въстание. Той е подготвен от НЧ „Иван Вазов – 1871“ гр. Сопот и ще представи  емблематични текстове и песни, свързани с едно от най- значимите събития в българската история.
           Единадесетото издание на празника на събуждащата се природа – общинският преглед на лазарските групи ще се проведе на 22 април с участието на формации от детски градини, училища и читалища от общината.
На 6 май – Ден на град Тервел по традиция  в 9 часа ще бъде отслужена литургия и ще бъдат освети празничните курбани по случай храмовия празник на църквата „Св. Вмчк Георги Победоносец“ и 5-тата година от освещаването му. От 10 часа ще започне 12-то издание на общинския празник на фолклора с участието на съставите от читалищата в община Тервел. От 18 часа на големия площад своята фолклорна програма ще ни представи Професионален фолклорен ансамбъл „Загоре“ гр. Стара Загора.
Школата за изобразително и приложно изкуство при ОДК „Малкият принц“ с ръководител Виолета Янкова ще открие своята годишна изложба на 10 май.
            На 11 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, Църковният хор с диригент Живко Колев ще изнесе самостоятелен концерт по случай 5 години от основаването му.
            „Приключенията на Чиполино“ и „Благородният испанец“ са представленията за деца и възрастни, които ще ни поднесе творческият състав на ДТ „Невена Коканова“ гр. Ямбол на 18 май.
В културния афиш със самостоятелната програма ще се включат на 20 май и Танцово-певческата група за изворен фолклор „Добруджанска огърлица“ и Мъжка певческа група при НЧ „Димитър Дончев – Доктора – 1893“ гр. Тервел.
На 24 май с празнично шествие пред сградата на Общината ще отбележим Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ще бъдат наградени отличените в общински, национални и международни конкурси ученици.
          На 31 май ЦДГ „Първи юни“ ще отпразнува 35 години от създаването си със спортен празник на открито.
На първи юни своя празник ще отбележат най- малките тервелчани. На 2 и 3 юни ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Д. Дончев – Доктора-1893“ ще представи  новата си  концертна програма.
           9 юни ще е празничен за ОДК „Малкият принц“, когато с концерт-спектакъл с участието на Балет „Каприз“ и Вокална студия Тервел детският комплекс ще отбележи 20 години от основаването си и 60 години от създаването на първото в града звено за  извънучилищна дейност.
           13 юни е датата, на която Школата по керамика при ОДК „Малкият принц“ с ръководител Цанка Жечкова ще открие за втора поредна година своята самостоятелна изложба.
Орлин Горанов и Галя Ичеренска ще гостуват в Тервел с любими песни от БГ филми в съпровод на Плевенската филхармония, под диригентството на познатия ни вече Левон Манукян. Датата за концерта е в процес на уточняване.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
С концерт отбелязват 130 години от основаването на НЧ "Йордан Драгнев - 1894" в Крушари
С концерт отбелязват 130 години от основаването на НЧ "Йордан Драгнев - 1894" в Крушари
Фолклорен празник „Песни и хора край жаравата“ ще се проведе днес в Шабла
Фолклорен празник „Песни и хора край жаравата“ ще се проведе днес в Шабла
Каварна отбеляза Деня на българския спорт с редица спортни мероприятия
Каварна отбеляза Деня на българския спорт с редица спортни мероприятия
Актьорът Валентин Станков представя в Шабла книгата си „Живот в едно пътешествие
Актьорът Валентин Станков представя в Шабла книгата си „Живот в едно пътешествие



Яндекс.Метрика