Дамян Попов: Вярвам, че „Твоето момче” го чака хубав музикален път

09.06.2017 г. 15:32:08 ч.
/
Дамян Попов: Вярвам, че „Твоето момче” го чака хубав музикален път
След близо половин година пауза, Дамян Попов се завърна с мащабен музикален проект. Песента се казва „Твоето момче”  и  е дело на музикалния продуцент Калин Димитров и текстописеца Росен Димитров, с които добричлията работи и по "Делено на две" и " Не виждам без теб". Изненадващо в песента като гост-вокал се включва и талантливата Дивна. Ефектното видео е дело на топ режисьора Николай Нанков. Разговаряме с Дамян само няколко дни след премиерата на най-успешния, по думите му, проект.

 - Дамяне, казваш, че това е най-мащабният проект, който си правил...
Със сигурност е най-мащабният, мисля, че си личи. Много снимачни площадки и локации. Няколко дни снимки. Работих с един от най-добрите режисьори в България – Ники Нанков. Той е почти недосегаем. Много трудно човек може да се вреди, защото той снима вече много рядко и за поп музиката, и въобще за всички жанрове, като се е отдал на съвсем различна работа. Затова беше истинско удоволствие и чест за мен, че той режисира за първи път мое видео. Оператор пък беше Радо Гочев, който е познат на всички от сериала „Под прикритие”, където е снимал няколко сезона. Затова и клипът, може би, изглежда толкова филмово на моменти. Със сигурност, за мен е една сбъдната мечта да работя с този екип и беше истинско предизвикателство да снимаме заедно.
- А идеята за самото видео чия е?
Аз се оставих изцяло в ръцете на Ники Нанков. Защото бях сигурен, че каквото и да измисли, то ще е интересно. Той ми показа своята идея за клипа. Тя беше донякъде обвързана с текста на песента, в която се пее за Мики Маус и за неговата любима Мини. Решихме, че той ще е по-интересен като персонаж, защото има няколко проявления и за всяко едно от тях намерихме подходящия модел. Изградихме три мои образа, които бяха съвсем различни. Всеки един със своята история и характер. И това, което ги обединява, е, че краят на всяка история е един и същ.
- А конкретно за песента. Доста време мина от последната ти продукция – „Не вдигай”…
Да, почти една година направих пауза. Макар и да не ми се искаше, но понякога търсиш нещо, с което да изненадаш, да се откроиш и дори, ако трябва, да се скриеш за известно време. Но, когато решиш да направиш нова песен и клип, те да направят впечатление. Да се откроят от всичко, което не само аз съм пускал, но и всичко, което в момента върви като стил. Мисля, че това по някакъв начин помага. Защото получавам много отзиви от музикални редактори и меломани, които са впечатлени от песента. Действително се постарахме да вложим и музика, а не просто да наредим един бийт и върху него да се рапира, или да е украсено с някакви ефекти. Защото, малко или много, напоследък стиловете се уеднаквиха и понякога забравяш какво слушаш. Защото всичко звучи еднакво.
- Отново работиш с композитора Калин Димитров…
Да, завърнах се към него. Той е основен мой музикален спътник в живота. С него сме направили толкова много проекти: „Не виждам без теб”, „Ще продължа”, „Делено на две” и новата версия на „Щом те видя”. В общи линии, почти всичко, което съм създал във времето, е минало през неговите пръсти и клавиши. Той има много точна преценка и отношение към това как аз трябва да се движа в музикалното пространство. Затова аз много го харесвам и му се доверявам. За текста отново се доверих на Росен Димитров. Защото много ми харесва стила му на работа. Винаги вкарва нещо различно и много нетипично, което стори и този път.
- Нетипично бе и появата на Дивна в песента. Планирана ли бе тя, или в процеса на работа се роди идеята за включването й?
В студиото се роди идеята за гост-вокал. Докато записвахме, на Калин му хрумна още една част на песента и ми каза, че тази част не трябва да я пея аз. И трябва да вкараме някакъв различен цвят и нов дъх. Имаше много артисти, които харесвам, но пуснах парчето на Дивна. Тя толкова много го хареса, че няколко дни по-късно беше в студиото и записа своята част. Не обичам тази дума, но тя наистина пасна на парчето. Тя е изключително позитивен човек и голям професионалист, който, признавам си, ме изненада в студиото. Тя буквално за минути записа всичко, което изиска от нея музикалният продуцент. Тя вече порасна, вече е студент. Дори веднъж се изненадах, като му каза: „Ще се чуем по-късно, че шофирам”. Не можах да възприема, че тя вече кара кола. Но всички растем и израстваме, а тя определено е много израснала в музикално отношение. Вярвам, че песента ще има голям успех. Имайки предвид, само за седмица сме натрупали над 350 000 гледания. Нещо, което на мен ми се е случвало. Досега най-гледаните ми видеоклипове са достигали най-много до 400 хиляди гледания и то за период от около година. Тук говорим за 7 дни, в които клипът има толкова много гледания. И това е рекорд за мен.
- Доколкото разбирам и самата песен се възприема много добре…
Да, много от радиостанциите бяха приятно изненадани от този проект, защото е глътка свеж въздух на фона на всичко, което излиза в момента. То не е лошо, но е много еднакво. Включително и аз понякога влизам в тази матрица. И не винаги смееш да експериментираш, защото не знаеш този експеримент как би завършил. А в крайна сметка това е влагане на ресурс, на труд и средства. Човек много внимателно трябва да балансира в много отношения. Дори не бях сигурен дали тази песен да пусна сега, защото готвим с Мия едно регетон парче. По време на снимките на песента се срещнах с много хора и осъзнах, че точно сега е правилното време точно за тази песен. Независимо, че не е бързо парче за лятото и не е най-комерсиалното нещо, което мога да пусна. В крайна сметка, ето го в ефир и вярвам, че го чака хубав музикален път.
- Това, което казваш, означава ли, че не мислиш да правиш ремикс на песента?
Знаеш ли, преди няколко дни моят колега и съгражданин – Галин, ми писа и ми каза, че много харесва песента. Но смята, че трябва да помисля за ремикс за лятото. Това започна много да ми се върти в главата. Но не знам дали би се миксирало добре. Не всяка песен чисто технически може да се получи. Чувал съм много несполучливи ремикси на колеги, които са искали, защото парчето им е средно темпо, да го превърнат в бърз летен хит. Понякога не е необходимо да се опитваш да изнасилваш нещата само, за да се опиташ да предадеш на песента лятно звучене.

 

 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика