Начало >Добруджа >Общество

Даниела Горчева:Иво Инджев не е ДС!

11.03.2019 г. 08:47:23 ч.
/
Даниела Горчева:Иво Инджев не е ДС!
 По повод срещата на Иво Инджев в Добрич, в социалните мрежи продължават коментари на знайни и незнайни "всезнайковци". Това е повод да публикуваме  един от коментарите на публициста и  издадел Даниела Горчева.
Даниела Горчева е магистър по българска филология и история на СУ "Св.Климент Охридски". Журналист, публицист, историк, филолог.
 От 1990 г. живее в Холандия. От 2003 г. е издател и главен редактор на "Диалог" - списание за политика, култура и история, което излиза на български в Холандия и има читатели в цял свят. Събеседници и автори в изданието са личности от България и Европа. През 2012 г. е победител за България на престижната награда за журналистика на Европейската комисия "Заедно срещу дискриминацията". През май 2016 г. на Световната медийна среща в Прага издаваното от нея списание "Диалог" получава наградата на НДФ "13 века България" за популяризиране на българската култура в чужбина.

Запишете си го някъде с големи букви: Иво Инджев не е ДС!

Отдавна мисля да пиша по тази тема. Между завербуваните от престъпната Държавна сигурност, която се грижеше не за националната сигурност на България, а за сигурността на московските лакеи и комунистически престъпници, нещо повече - служеше пряко на Москва и работеше срещу българските национални интереси, та между вербуваните от офицерите на тази престъпна структура хора, голяма част са ЖЕРТВИ на ДС, а не нейни доносници.
1. По дефиниция жертви на ДС са всички нейни агенти, завербувани по концлагери и затвори. Сега е много лесно на сульо и пульо да съди тези хора, но както казваше моят дядо в такива случаи: говна няма да ядете, защото вие техния кръст не можете да носите.
Ако човек отвори досиетата, ще види, че много от тези хора са подписали декларация за сътрудничество, но никога не са сътрудничили. Във всеки случай не са донасяли, а са се опитвали да се измъкнат.
 
2. Завербуваните в ученическа възраст или в казармата съвсем млади хора, почти деца, също по дефиниция са жертви на ДС. Много е лесно да "респектираш", "профилираш" и уплашиш, или пък да примамиш с лъжи "в служба на Родината" млади хора без житейски опит.
 
3. Притискани и шантажирани хора, че ще изгубят работата си или няма да могат да заминат да видят най-близките си хора в чужбина и други подобни случаи, в които притиснатият човек е подписал декларация от немай-къде, но не е сътрудничил, не е доносничил, също не са престъпници, а жертви.
 
4. Кои са ДС престъпниците?
На първо място вербовчиците.
На второ място тези, които са клепали свои познати, свои приятели, свои съседи и дори роднини заради кариерно израстване, пари, привилегии и други облаги. Или от злоба и за отмъщение.
 
Дори и сред вербовчиците, ако има покаяли се, осъзнали се, пак бих им простила. Жалкото е, че не се сещам за посрамени от гнусната работа, която са вършили. Но може и да има такива.
 
5. Правя едно специално отклонение за случая на Иво Инджев, защото ми писна дори добри мои приятели, свестни и почтени хора да се заблуждават и да повтарят клеветите на ДС.
 
Иво Инджев не е ДС! Това си го запишете някъде с големи букви!
1.) Наистина, веднага след казармата, едва 20-годишен Иво Инджев, такива са му били разбиранията и познанията тогава, в онова време и на онази детинска възраст, е приел да бъде изпратен да учи в Москва като стипендиант на ДС. Там той, буквално на втория ден се запознава и започва връзка с Регина от Германия, която по-късно става майка на 3-те му деца.
Тази връзка изправя на нокти офицерите от ДС и те му се обаждат и му поставят условие да избира:
или Регина, или кариера в ДС.
Той избира Регина и на практика бракът му с ДС не се състои, тъй като разводът настъпва седмици по-късно.
 
2.) Иво Инджев беше първият и да не кажа единственият, който много, ама много преди да бъде създадена Комисията по разкриване самоличността на ДС агентите, открито обяви своя случай.
Така че нека да не спекулираме, още повече, че с всяка своя дума и с всички свои дела , Иво Инджев се е доказал като безспорен професионалист, искрен антикомунист и не случайно е единственият, когото не допускат вече над 12 години да припари до работа в коя да е медия! А беше един от най- интелигентните тв водещи!
ДС не прощава. И до днес!

Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Фейсбук

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето във вторник, 7 май
Прогноза за времето във вторник, 7 май
Десислава Трифонова е водач на листата на „Солидарна България“ за Добрич (ВИДЕО)
Десислава Трифонова е водач на листата на „Солидарна България“ за Добрич (ВИДЕО)
Ертен Анисова отново е водач на листата на ДПС за Добрич (ВИДЕО)
Ертен Анисова отново е водач на листата на ДПС за Добрич (ВИДЕО)
Партия „Има такъв народ“ регистрира листата си в РИК-Добрич (ВИДЕО)
Партия „Има такъв народ“ регистрира листата си в РИК-Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика