Начало >Добруджа >Култура

Деца от Добрич подредиха еко-изложба (ВИДЕО)

17.06.2016 г. 12:25:16 ч.
/
Деца от Добрич подредиха еко-изложба (ВИДЕО)
Изложба "Добри деца в еко-действие” се откри днес във фоайето на община град Добрич. Тя представя кукли от картон, сувенири от еко-материали, рисунки и бижута, изработени от природни материали. Изложбата е  резултат от шестмесечната дейност, в рамките на проект по програма „Съгради промяна”, финансиран от фондация „Чарлз Стюарт Мот” чрез фондация „ЕкоОбщност” и съфинансиран от ИМКА Добрич. В проектните дейности са участвали деца от ОУ „Христо Ботев” и СОУ” П.Р. Славейков” в Добрич. Възпитание в еко-поведение и отговорно отношение към природата у децата, са били в основата на заниманията с тях, коментира Кита Бончева, член на  УС на ИМКА Добрич. Децата се включиха във всички дейности и най-вече в творческите работилници. По време на работа в ателиетата, употребата на пластмаса бе сведена до минимум. Всички те разбраха колко важно е отговорното отношение към природата, как да я опазваме, а изложбата е един логически завършек на всичко това, допълва още Кита Бончева.
Експозицията бе открита от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който поздрави децата за всичко, което са сътворили и заяви убеденост, че  се възпитават като отговорни хора в отговорно общество. Той припомни  слоганът на ИМКА, който гласи: „Силни деца,  силни семейства, силни общества”. „Вярвам в нашите деца! Те са силни и прекрасни”, каза още кметът на Добрич.
ИМКА е световно движение с традиции в доброволчеството, основано в Англия. Днес то има организации в целият свят, които подкрепят различни обществени каузи и се включват в различни дейности и програми на национално и регионално ниво. 

Репортаж на Даниела Русева и Павлина Живкова
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Спектакълът  "Дуенде - Земята Майка" ще гостува в Добрич на 19 май (ВИДЕО)
Спектакълът "Дуенде - Земята Майка" ще гостува в Добрич на 19 май (ВИДЕО)
Възрожденски икони от Добруджа гостуват в Музея на религиите в Стара Загора (АУДИО)
Възрожденски икони от Добруджа гостуват в Музея на религиите в Стара Загора (АУДИО)
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни



Яндекс.Метрика