Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД: Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар

16.08.2022 г. 09:24:57 ч.
/
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД:  Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Аптечната верига „Фрамар“ отвори своята пета аптека в град Варна. Най-новият обект (Фрамар 48) се намира в сърцето на морската столица, на 200 метра от сградата на общината, на комуникативния бул."Осми Приморски полк“. Компанията възнамерява да развива своята дейност и в други градове от региона, а Добрич е възможна следваща спирка. За плановете на Фрамар и за новостите при популярната марка, разказва Диана Бютюнска, изпълнителен директор на Фрамар Холдинг АД.

„Много често ни питат каква е тайната на бързото ни развитие. Всъщност, няма тайна, работим открито и директно. Можете да намерите обяснение в колектива, който проактивно работи за налагане на стратегията и добрия стандарт на работа. Ценим всеки служител, защото те имат своето място и цел. Безкомпромисна хигиена, обслужване, информираност и възможност за консултация и съдействие на клиентите – това са само част от методите ни на работа. Топ локации, много ексклузивни продукти, динамични промоции, усмихнати и компетентни професионалисти – това е витрината на Фрамар. “

Как започва развитието  на аптечната верига Фрамар?
Началото на компанията е дадено през 1999 година, с първия обект в Стара Загора. Малка по размер, но на топ място и  освен това  - първата частна денонощна аптека. Все още работи и не е загубила своята разпознаваемост сред старозагорци.

Така бе поставено самото начало, а пътят след това е дълъг и това е само началото. Горди сме, че стартирахме в Стара Загора и до момента сме още тук – като управление и като екип.

За 23 години открихме аптеки в още 11 града на България, през 2022 година навлязохме и в София. Планираме в следващите 10 години да покрием цялата страна. Следващата е Велико Търново, а след това – Ямбол. С приоритет искаме да се установим в близките до Варна локации, а Добрич е добра идея за бъдещо развитие. Търсим подходящи помещения и фармацевти от цялата страна. Където намерим добра комбинация – инвестираме. Търсим възможности за устойчив растеж, където можем да приложим нашия стандарт и ноу-хау, за да дадем добавена полза за общността.

Популярният сайт framar.bg е иновативна платформа за медицинска и здравна информация.
През 2022 година сайтът framar.bg навърши 15 години, достолепна възраст за интернет портал в България. Ние бяхме едни от пионерите в здравния сектор, които се осмелихме преди години да мечтаем, че можем да отворим онлайн аптека и да я популяризираме сред аудиторията. Днес framar.bg е един от най-популярните сайтове в България, номер 1 онлайн аптека (според Similarweb) в страната и 48-ма по размер в световната класация на epharmacydata.com

Освен възможността да се закупят над 50 000 продукта онлайн, на сайта можете да откриете актуални здравни новини и статии, справочна и енциклопедична информация. Широко използвани са двете ни приложения – Фрамар Диагностик и Взаимодействия. Първото може да диагностицира възможно заболяване на база на симптоми, какво и да ви консултира къде да отидете на преглед с лекар-специалист. Второто дава възможност да откриете  и да предотвратите потенциални взаимодействия между приеманите лекарства, добавки, храни и напитки.
 
Как дигитализацията на здравеопазването се отразява на работата в аптечния бранш?
С оглед на бъдещето пред електронната рецепта и възможността за дистанционна търговия с лекарства по лекарско предписания, Фрамар ще бъде един от първите хъбове, които ще влязат в действие. Планираме голям логистичен център, разположен в покрайнините на Стара Загора.

Ние вярваме, че дигитализацията на здравеопазването е задача с основен приоритет, която трябва да подготви сектора за бъдещите предизвикателства. Заедно с това, всичко, което опростява  и улеснява достъпа до лекарствени средства е добро за пациента. В България трябва да се взимат умни решения.

Ние сме една от първите аптечни вериги, които наложихме форматът на електронните обучения за екипите ни в аптеките. Необходимост във времето на COVID кризата, това е умно и практично решение, което дава възможност за развитие на допълнителни професионални компетенции. От началото на 2022 година силно акцентираме и върху електронната ни брошура, което ще ни позволи да стигаме до по-голяма аудитория и да намаляваме постепенно хартиения тираж.  Фрамар винаги е подкрепял зелените политики и самите ние се гордеем да даваме добри примери.

Коментирайте
Подобни новини
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране



Яндекс.Метрика