Начало >Добруджа >Общество

Днес изтича срокът за деклариране на доходите от физическите лица

05.05.2021 г. 09:57:09 ч.
/
Днес изтича  срокът за деклариране на доходите от физическите лица
Днес  изтича срокът, в който годишна декларация подава всеки, който е получил през 2020 година доходи по извънтрудови правоотношения. В същия срок трябва да се извърши плащането на данъка върху общата годишна данъчна основа, напомнят от офиса на НАП в Добрич.
От офиса на приходната агенция в града предупреждават гражданите, че ако са решили да подават декларацията си в последния ден, може да им се наложи да чакат на опашка. Затова от НАП съветват клиентите си да използват всички възможни начини за подаване на своите документи и да отложат посещенията си в офиса на ведомството, като използват електронните услуги, достъпни на  https://inetdec.nra.bg/  с персонален идентификационен код или електронен подпис. Освен по електронен път,  данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ гражданите могат да подадат в НАП като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция. Декларациите могат да бъдат директно входирани и в 12 пощенски станции на територията на областта, където безплатно могат да се получат и необходимите формуляри. Офисът на приходната агенция в града работи  без прекъсване на обяд, като при необходимост ще се разкрият и допълнителни гишета за приемане на годишни декларации. Клиентите, които са решили да посетят офиса, трябва да се съобразят с въведения контролиран пропускателен режим и да  спазват необходимото отстояние.
 От местния офис на приходната агенция напомнят още, че  Едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до 30 юни 2021 г.  
Повече информация за декларирането и плащането на данъци, гражданите могат да  намерят на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и националния телефон на приходната агенция 0700 18 700.
 
Снимка:kold-invest.com

Коментирайте
Подобни новини
Избори 2024: Ваня Григорова: Приоритети на „Солидарна България” са свързани с ежедневните проблеми на хората (ВИДЕО)
Избори 2024: Ваня Григорова: Приоритети на „Солидарна България” са свързани с ежедневните проблеми на хората (ВИДЕО)
Втора награда за Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices"
Втора награда за Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices"
Времето на 21 май
Времето на 21 май
Общински съвет - Добрич ще заседава на 28 май
Общински съвет - Добрич ще заседава на 28 май



Яндекс.Метрика