Начало >Добруджа >Общество

Днес празнуват всички шефове

16.10.2016 г. 10:39:54 ч.
/
Днес празнуват всички шефове
16 октомври е Международен ден на шефа. Началото на този празник се поставя през 1962 година от губернатора на Илинойс, САЩ.

Тогава идеята е била служителите да благодарят на началниците си, че са били добри и щедри към тях през годината. Затова и подчинените искали да покажат уважение и признателност към ръководството.

В 21 век празникът се приема със смесени чувства  по света. Отбелязва се в Австралия, Индия, Южна Африка, Ирландия и Великобритания. В страната на Тадж Махал на този ден началниците дават подаръци на служителите си, а американците благодарят на босовете си за това, което са научили от тях.

Днес смисълът на празника е самият шеф да се замисли за мястото, което заема и усилията, които трябва да вложи, за да се докаже като добър лидер. Той трябва да обърне внимание на нуждите на служителите си, да погледне от тяхната гледна точка като се запаси с търпение и упоритост. Успешното ръководене на екип е трудна задача, изискваща денонощна работа и вяра както в себе си, така и в целия „офис“.

Предлагаме ви миникласация на нещата, които радват шефа. Надяваме се да развеселим деня ви и едновременно с това да се замислите върху трудовите навици, които имате…, за да ходите с желание на работа.

Какво ще зарадва шефа ви:

Да опознаете хобитата и навиците му

Много шефове отделят време, за да опознаят екипа си, но много малко от служителите полагат усилие, за да разберат началника си. В природата на човек е да иска другите да му обръщат внимание. Да проявявате интерес към мениджъра показва, че ви пука, точно както на него. Ще се изненадате, че любопитството ви към хобитата, семейството и навиците му, може да помогне да разберете защо той прави някои неща по определен начин.

Да бъдете щастлив

Хората харесват щастливи хора. Това се отнася и за шефовете. Радостните служители заразяват с положителните си емоции колегите и ги карат да се чувстват по същия начин. Когато имате позитивно отношение към работата, вие вдъхновявате останалите. Колкото по- весело си вършите задачите, толкова по-положителен ще бъде и вашият ръководител.

Да бъдете съпричастен

Работата на управляващите изобщо не е лесна. Замисляли ли сте се за всички неща, които трябва да свършат – да организират, да взимат важни решения и да се съобразяват с желанията на работниците си. Влезте за минута в тяхното положение и не бъдете толкова осъдителни към тях.

Да търсите възможности

Ръководителите обичат инициативните хора, които дават идеи и проявяват желание за нови начинания. Например, винаги има проекти и задачи, за които другите нямат „време“. За това бъдете човекът, който иска да ги направи доброволно! Вашият шеф ще го оцени и запомни за в бъдеще.

Да поискате съвета му 

Когато получите отговор от своя шеф за свършената работа, вие сте наясно на къде се движите, как се справяте и какво да подобрите. Искайки мнение и съвет от него, водачът вижда, че се интересувате от работата си и вашето развитие. Също така по този начин показвате, че думите му са от значение за вас и оценявате урока, които ви дава.
Снимка:www.kmeta.bg
Източник:Kmeta.bg

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика