Начало >Добруджа >Общество

Доц.Веселин Ранков на 60!Честито!

06.04.2019 г. 12:07:20 ч.
/
Доц.Веселин Ранков на 60!Честито!
По повод юбилея   си актьорът и преподавател в НАТФИЗ доц. Веселин Ранков призна, пред МГ“Добруджа“,че равносметка прави  след всяка тревожна минута когато репетира  и след  всеки финал и аплодисментите на сцената.  „Моментът на равносметката настъпва в последните минути, когато усещаш със сетивата си и виждаш с очите си хората, които са благодарни“,  признава Ранков. Той е пред зрителите вече 41 години свързани с театъра , това са две трети от живота му. В един разговор с Асен Кисимов му казва, че голям актьор ще стане тогава,  когато се чувства баща на всички останали на сцената.“Тогава не разбрах какво ми казва,  мисля че нямах дори и първото от четирите си деца и как така ще бъда примерно баща на големият Васил Михайлов, но това е когато  не можеш да прецениш че някое от децата ти е по-добро от другите“, пояснил Кисимов“. Актьорът играл стотици емблематични роли има какво още да желае за своите сценични превъплащения.  В тази любов и тази равнопоставеност на сцената е магията, която прави един истински театър, посочва Ранков.Само веднъж му се е случвало да играе с по-големият си брат Красимир  Ранков, в  пиесата „Сега или никога заедно със  Стефка Янорова и Ярослава Павлова.
 
Доц. Веселин Стефанов Ранков (роден на 6 април 1959 г.) е български актьор, изпълняващ роли в театъра, киното, телевизията и дублажа.През 1977 г. е приет във ВИТИЗ, но заради военната си служба започва през 1979 г. и учи в класа на Елка Михайлова. Дипломира се със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ през 1983 г.
През 1983 г. Ранков започва работа в Драматичния театър „Иван Димов“ в Хасково, а от 1984 г. работи в театър „Българска армия“.
През 1990 г. става доцент в НАТФИЗ. От 2002 г. започва да ръководи свой клас по Актьорско майсторство в Академията. Участва е в сериалите „Дунав мост“, „Клиника на третия етаж“, „Забранена любов“, „Откраднат живот“  (2017–2018) – Васко.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика