Начало >Добруджа >Общество

Евроизбори: Ще доведа докрай битките си срещу двойните стандарти при храните и вечните длъжници, заяви Емил Радев в Добрич (ВИДЕО)

22.05.2019 г. 10:11:22 ч.
/
Евроизбори: Ще доведа докрай битките си срещу двойните стандарти при храните и вечните длъжници, заяви Емил Радев в Добрич (ВИДЕО)
Да доведе докрай битките си срещу двойните стандарти при храните и вечните длъжници, е решен кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев. В интервю за Медийна група „Добруджа” Радев апелира хората да не подценяват предстоящите евроизбори, защото около 60% от законодателството, което се приема в Народното събрание в България, е вследствие на промените, гласувани в Европейския парламент.
„Не може да ни предлагат под една и съща марка и в една и съща опаковка храна с по-ниско качество и дори с по-висока цена”, категоричен бе Емил Радев и припомни, че вече е даден ход на извоюваната от него и колегата му Андрей Новаков първа европейска програма срещу двойните стандарти при храните и напитките. „Следващата ми цел е създаването на общоевропейски контролен орган”, изтъкна кандидатът на ГЕРБ.
Той разясни и новата евродиректива, в която прокара текст, препоръчващ да се сложи край на „вечните длъжници”. „От години работя да има 10-годишна абсолютна давност за задълженията на физическите лица. Не успях да го постигна в националния парламент, но го направих в Европейския. Защото 600 000 български граждани имат заведени изпълнителни дела и не могат да се измъкнат от тежите финансови затруднения, в които са изпаднали”, мотивира се Радев
Той акцентира и върху усилията си за намаляване на административната тежест за гражданите чрез премахването на апостилите и нуждата от легализация за официални документи за гражданско състояние. „Настоявам регламентът да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификации, за актуално състояние на фирмите и др. 17 млн. граждани на ЕС, в това число и много българи, учат, работят или живеят в различна от родната им държава. По изчисления на ЕК законодателната промяна им спестява над 40 млн. евро годишно”, обясни Радев.
„Европейските институции са далеч и често работата им изглежда абстрактно за мнозина, но всъщност европейската солидарност е близо до хората. Тя достига до всеки от нас чрез новите пътища, площади, пречиствателни станции, но и чрез новите машини за бизнеса, социалните програми, възможностите за обучение на младите хора. Очакваме през следващия програмен период европарите за България да са 18 млрд. лв. – 4 млрд. лв. повече. Това са инвестиции, които ще дадат допълнителен тласък за развитие на страната ни, а силната икономика и успешните предприятия ще доведат и до желаното увеличение на доходите”, коментира Емил Радев.
„Подкрепата за номер 12 в бюлетината е подкрепа за силния глас на Българя в ЕС, а това е гласът на компетентни, отговорни и последователни в усилията си представители на голямото европейско семейство”, изтъкна Радев.
Kандидатът за депутат в Европейския парламент, задедно с водачът в листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел, гостуваха вчера в Добрич по покана на Асоциацията на земеделските производители в България и нейния председател Венцислав Върбанов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика