Фирма ЕТ „Влади – Веселин Влаев“ част от „Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)

15.04.2016 г. 18:03:13 ч.
/
Фирма ЕТ „Влади – Веселин Влаев“  част от „Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)
Третият си „Ден на отворени врати“, Областен информационен център – Добрич, проведе в сградата на Община Каварна, в залата на първия етаж. Събитието е част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“.
Домакин на срещата бе фирма ЕТ„Влади – Веселин Влаев“, в лицето на господин Веселин Влаев – собственик на фирмата, който постави началото на срещата с презентация на проект „Технологична модернизация на ЕТ „ВЛАДИ-Веселин Влаев” чрез инвестиране в ново оборудване, финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007- 2013 година.
Фирма „Влади – Веселин Влаев“ -  гр. Каварна е създадена през 1994г. с основен предмет на дейност полиграфия и търговия с канцеларски материали. Печатната база е създадена с първоначална идея - задоволяване потребността на региона от формуляри и специални поръчки. През годините фирмата е успяла да насочи инвестициите си в книговезката дейност и производството на акциденция, тефтери, книги с мека и твърда корица. За целта това наложи и закупуването на ролни машини, колонаборна техника, концеви шивачки, сгъвачки, щанц машина, автоматична машина за производство на твърди корици, биндер, ламинатор, машина за бандерол.
По проекта фирмата успява да закупи 3 от машините си – две от които са автоматична машина за шиене на книги и атоматична линия за подлепване и кантиране на книги, формуляри. Близо 40 човека наброява екипът на г-н Влаев, който сподели пред екипа ни, че изпитва изключително големи трудности при намирането на кадри, които да имат желанието да получат необходимото обучение и да станат професионалисти в работата си.
При представянето на проекта си, г-н Влаев подчерта колко е важно човек добре да формулира своята идея, цел, финансова част, за да бъде успешна неговата реализация. Също така насочи вниманието на присъстващите колко важен е момента с износа на реализираната продукция. В тази връзка неговата фирма успява да осъществява износ за страни като Германия и Италия, като не по-малко важно е присъствието на Фирма «Влади – Веселин Влаев» и на българския пазар.
В заключение собственикът на фирмата сподели с нас, че фирмата и за в бъдеще ще разчита на европейски средства за реализиране на своите идеи.
Възможности за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г., включително и предвиден прием на някои от мерките по Програмата за развитие на селските райони, бяха представени от екипа на ОИЦ – Добрич. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса.
Маринела Георгиева, главен експерт – кординатор инженер по животновъдство към Национална служба за съвети в земеделието – офис Добрич, пък от своя страна представи в детайли подмярка 6.1. - Стартова помощ за млади земеделски производители, Тематична подпрограма за развитие на малките стопанства и Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства”, която се очаква да стартира през месец юни, допълни тя. 
След събитието, екипът ни заедно с представители на медии посети на място печатната база на фирмата домакин, чиято площ е близо 2 500 кв.м.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране



Яндекс.Метрика