Начало >Добруджа >Общество

Има промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане

24.02.2017 г. 10:06:45 ч.
/
Има промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане
За изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане съобщават от РД „Социално подпомагане”. Съгласно Постановление от миналата седмица, от 1 януари 2018 г. влизат в сила регламентите в Правилника по отношение на:
- чл. 36, ал.2, т.4, буква „бб“ център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания и буква „вв“ център за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания, касаещи диференциране на целевите групи в центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания;
- чл. 40, чл. 40а, чл. 40б, чл.40г,  касаещи реда и условията за ползване на социални услуги, извършване на индивидуална оценка на потребностите от подкрепа и изготвяне на индивидуален план за подкрепа от мултидисциплинарен екип и изготвяне на оценка и план от доставчика на социалната услуга;
- §1, ал.1, т.21, т.21а, т.216, т.22, т.29 от допълнителните разпоредби, касаещи сформиране на мултидисциплинарни екипи за извършване на индивидуална оценка на потребностите от подкрепа и индивидуален план за подкрепа в Дневен център за деца и/или младежи с  увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и /или младежи с тежки множествени увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, Дневен център за стари хора, Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа.
    Срокът, в който кметовете на общините трябва да предприемат необходимите действия за приемане на решения от общинските съвети за промяна на наименованията на социалните услуги, делегирани от държавата дейности и местни дейности, в съответствие с регламентираните социални услуги по чл.36 от ППЗСП се изменя на 30 април 2018 г.
Снимка:ipatient.xyz
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика