Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ 2024: Деница Сачева: Горивото и силата за един политик са гласовете на хората (ВИДЕО)

10.05.2024 г. 08:42:20 ч.
/
ИЗБОРИ 2024: Деница Сачева: Горивото и силата за един политик са гласовете на хората (ВИДЕО)
Българското общество се умори от непрекъснати скандали, компромати и дезинформация. Крайно време е за следващия парламент да се заложи на хора, които могат да работят в полза на обществото, а не на личности с красиво или скандално медийно присъствие. Това е и най-големият апел на коалицията ни. Това заяви в студиото на медийна група „Добруджа“ Деница Сачева – областен координатор на ГЕРБ в Добрич и водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ - СДС от МИР - Добрич.  Според Сачева, тази страст на избирателите към новото е разбираема, но само хора със знания, опит и с дългосрочни намерения и цели в политиката, могат наистина да подобрят ситуацията. Политиката не е въпрос на келепир или еднократно участие, а на целенасочени и дългогодишни усилия, заяви тя.
Предвид старта на предизборната кампания и вероятността тя отново да има негативен оттенък, Деница Сачева каза, че като цяло винаги има вероятност за това, но с колегите си от другите листи в област Добрич винаги са успявали да спазват относително благоприличен тон. Тя е категорична, че коалиция ГЕРБ-СДС досега не е водила и сега също няма да води негативна кампания. Трябва да се положат усилия за излизането от тази спирала от постоянни избори. Хората се съмняват, но е наложително да разберат, че това зависи от тях, добави водачът на листата.
Деница Сачева каза още: „Вече 30 години съм в политиката, а от около 10 години съм относително често в публичното пространство. От позицията на моя опит, мога категорично да заявя, че независимо от всичко останало, гласовете на хората имат най-голямо значение. Горивото и силата за един политик са гласовете на хората. Колкото повече са те, толкова повече е овластен конкретния човек, за да постигне политическите си цели. Затова нека гласуваме на 9 юни, за да излезем от спиралата от избори.“
Според Сачева, положителното за тези избори 2 в 1 е, че ЦИК взе решение номерата за съответната коалиция да бъдат едни и същи за евроизборите и за парламентарните. Затруднения могат да се очакват за преференциалния вот, но ефектът от избори 2 в 1 тепърва ще се анализира, уточни Сачева.
Сред постигнатите резултати от работата си в парламента до сега, тя посочи приетите промени в Семейния кодекс, които позволяват на осиновени в детството си хора да търсят информация за своя произход и др. Това се осъществи със съвместните усилия на депутата от ПП-ДБ Христо Петров (Ицо Хазарта), уточни Сачева. Няколко са внесените от нея предложения като председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика. Те се отнасят до изменения в Кодекса на труда, в Кодекса за социално осигуряване. А чрез временната комисия за правата на психичноболните, на която тя бе председател, са издействани над 2 млн. лв., които да бъдат насочени към държавните психиатрични клиники. Това е важна и много подценявана тема и изисква сериозно и дългосрочно вниманието на политиците, коментира Сачева.
Водачът на листата добави, че за първи път в държавния бюджет има проекти за над 108 млн. лв. за област Добрич, голяма част от които вече са подписани – нещо, което се случило и с нейното съдействие. Тя се надява за следващата бюджетна година да има добри предложения за средства от държавния бюджет от страна на всички кметове в областта, за да се случи най-очакваното от хората тук, а именно инвестиции в инфраструктурата.    
В листата си от област Добрич коалицията е заложила на баланса между специалисти от различни сектори, като и на баланса между хората с опит и млади кадри, които имат желание да работят за обществото.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Втора награда за Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices"
Втора награда за Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices"
Времето на 21 май
Времето на 21 май
Общински съвет - Добрич ще заседава на 28 май
Общински съвет - Добрич ще заседава на 28 май
ИЗБОРИ 2024: Ивайло Мирчев: Пеевски пожела да отидем на избори (ВИДЕО)
ИЗБОРИ 2024: Ивайло Мирчев: Пеевски пожела да отидем на избори (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика