Начало >Добруджа >Общество

Избраха състава на Комисия по предложенията за именуване и преименуване на улици, площади и др.

20.12.2019 г. 14:10:11 ч.
/
Избраха състава на Комисия по предложенията за именуване и преименуване на улици,  площади и др.
Общинският съвет на Добрич гласува създаването на Комисия по предложенията за именуване и преименуване на улици,  площади, паркове, инженерни съоръжения и други обекти с общинско значение. С оглед внимателно предварително обсъждане и преценка е целесъобразно създаването на комисия, съставена от общински съветници, общественици, представители на администрацията и други институции, която да изготвя мотивирано становище и/или предложение до Общински съвет, се казва в мотивите на докладната, внесена от кмета Йордан Йорданов.
В състава на комисията влязоха петима съветници, петима общественици и представители на институции и петима представители на общинска администрация. Съветниците са Боян Саркизов, Иво Пенчев, Невяна Люцканова, Тихомир Маринов и Камелия Койчева,
В състава на комисията влизат Атанас Пеев – председател на Дружеството на краеведите, Почетен гражданин на Добрич, д-р Кремена Митева – главен уредник в Регионален исторически музей – Добрич, Мая Щърбанова – журналист, кореспондент на БНР, Драгомил Георгиев – учител по български език и литература и литературен критик, член на Сдружението на писателите – Добрич, доц. д-р Цветолин Недков – Регионален исторически музей – Добрич, секретар на Съюза на учените в България – клон Добрич. 
Представителите на общинска администрация за членове на Комисията са Ася Кръчмарова – секретар на общината, Ивелина Конанова – директор на дирекция „Гражданска регистрация и обслужване на населението”, инж. Мария Качанова – директор на дирекция „Устройство на територията и строителен контрол”, Боряна Андреева – директор на дирекция „Административно-правно, информационно и техническо обслужване” и Росица Маркова – главен юрисконсулт. 
Председател на Комисията ще бъде Ася Кръчмарова – секретар на Община град Добрич.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за 13 май - понеделник
Прогноза за 13 май - понеделник
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Томина неделя е
Томина неделя е
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич



Яндекс.Метрика