Начало >Добруджа >Общество

Кампанията „Споделен хляб“ за Великден ще подкрепи над 100 нуждаещи се в Добрич

Пакетите ще бъдат раздадени в събота сутринта
29.04.2024 г. 10:31:16 ч.
/
Кампанията „Споделен хляб“ за Великден ще подкрепи над 100 нуждаещи се в Добрич
Благотворителна кампания отново ще осигури храна за бедни семейства и самотни възрастни хора от Добрич в навечерието на великденските празници. 
Традиционната кампания „Споделен хляб“ се организира за осма година от Фондация "Милостиво сърце", Клуб за народни танци "Жътвари", с подкрепата на  десетки доброволци.
Хранителните пакети винаги се подготвят и раздават до домовете на нуждаещите се за двата най-големи християнски празници – Коледа и Великден.
Осем години се занимаваме с кампанията. Ние сме организатори, но има много доброволци и дарители, които са с нас от самото й начало. Благодарение на тях събираме много продукти, каза Мая Бърдарова, като уточни, че голяма част от дарителите са обикновени граждани.
Раздават се пакетирани храни и такива с дълъг срок на годност – боб леща, брашно, олио и други, обясни Александър Иванов от фондация „Милостиво сърце“. Той уточни, че в списъка им има малко над 100 човека, някои от тях са трудно подвижни, има и две напълно незрящи жени.  В пакетите ще има и козунаци, които ще бъдат осигурени от дарител в кампанията.
Желанието ни е пакетите да са еднакви. Вече са подсигурени повечето продукти, като имаме нужда от още малко консервирани храни, като пастет, лютеница и готвени храни в консерви, уточни Бърдарова.
Желаещите да се включат в кампанията могат да занесат продукти в залата на „Жътвари“, на гърба на Висшето училище по мениджмънт до четвъртък вечерта.

В събота сутринта събраните продукти ще бъдат раздадени на нуждаещите се. Направена е организация, така че за около час и половина да бъдат раздадени хранителните пакети.
 
Едно нещо не ти идва отвътре, ако сърцето на един човек не е милостиво, той няма да помогне, казва Александър Иванов.
От хората, на които носим пакетите, виждаме благодарност, сълзи от радост, но не толкова заради храните, които им носим, а заради вниманието, особено при трудноподвижни хора, сподели Мая Бърдарова.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 май
Времето на 16 май
Община Добрич ще връчи  награди на първенците от общинския етап на Ученическите игри
Община Добрич ще връчи награди на първенците от общинския етап на Ученическите игри
„Алексия” ще отбележи своята 30-та годишнина с празничен концерт (ВИДЕО)
„Алексия” ще отбележи своята 30-та годишнина с празничен концерт (ВИДЕО)
Тя…жената!: Златина Петева –зам.-директор на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич (ВИДЕО)
Тя…жената!: Златина Петева –зам.-директор на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика