Начало >Добруджа >Общество

Кандидатите за наематели на кафенето в „Стария Добрич” трябва да представят Културна програма

26.02.2019 г. 17:42:12 ч.
/
Кандидатите за наематели на кафенето в „Стария Добрич”  трябва да представят Културна програма
Общинският съвет на Добрич одобри отдаването под наем на кафенето в „Стария Добрич”, чрез публично оповестен конкурс . Вносителят на докладната зам.-кметът Елка Димова припомни, че концесионният договор за обекта е бил прекратен през януари по взаимно съгласие. Концесионерът превърна имота в средище на писатели, поети, актьори, журналисти, музиканти, художници и др., като е организирал и провеждал: „Бохемски вечери” на добруджанските писатели и поети, срещи на художници от „Ателие 13”, изложби. Артисти са играли театрални постановки в кафенето, хора на учителките пенсионерки са изнасяли концерти и са провеждали срещи, литературна лятна академия "Йордан Кръчмаров", периодични срещи на ученици с археолог от АЕМО „Стария Добрич”, град Добрич, беседи за запознаване на учениците с различните занаяти, практикувани в музея и много други събития. Община град Добрич желае и сега след прекратяване на концесионния договор, имотът да се запази като средище на писатели, поети, актьори, журналисти, музиканти, художници и др.
Затова в решението е записано, че имотът се отдава под наем за Aрт кафене, като са заложени критерии и тежест за избор на наемател: Размер на вложените в обекта средства за ремонт за периода на наема и представяне на Културна програма за периода на наема, включваща: организиране и провеждане на събития на писатели, поети, актьори, журналисти, музиканти, художници и др. хора на изкуството.
При изготвяне на културната програма трябва да се предвиди организиране и провеждане на събития в обекта, като: поетични вечери, рецитали, изложби и др. с минимална периодичност – веднъж месечно. 
Начална конкурсна месечна цена е  506,06 лв. и 20 % ДДС на месец, а срокът за отдаване под наем е 10 години.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за 13 май - понеделник
Прогноза за 13 май - понеделник
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Томина неделя е
Томина неделя е
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич



Яндекс.Метрика