Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич: Ремонтът на центъра върви с точни срокове (ВИДЕО)

Извинение към всички, които търпят неудобствата на строителните дейности, но добавената стойност ще бъде значително по-голяма, казва кметът
24.06.2024 г. 13:36:42 ч.
/
Кметът  на Добрич: Ремонтът на центъра върви с точни срокове (ВИДЕО)
Ремонтът на центъра върви с абсолютно точни срокове – нито по-бързо, нито по-бавно. Мога да кажа дори, че сроковете бяха леко съкратени заради лесното премахване на горната част на настилката. Това заяви в интервю за медийна група „Добруджа“ кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Той обясни, че в момента се изграждат водопроводи, поливни системи и всички необходими подземни инфраструктури.
Всички търговски обекти по протежението на центъра са освободени от наемите за терасите. Съжалявам, че те също изпитват неудобство, но няма друг начин да се извърши този ремонт, заяви кметът. Той сподели, че след като е премахнат горния слой на настилката, са открити „много интересни неща“. Става въпрос за „интересни“ строителни решения при предходния ремонт. Но това не ни бави, не ни спира – напротив, по-бързо ще се случат нещата.

Относно дейностите в кв. Рилци, кметът се извинява на жителите за неудобството, но по думите му няма как да се прекара водопровод и да се изгради канализация без да бъде разкопано. Мога да ги успокоя, че след като приключат тези дейности, ще имат нацяло асфалтирани улици, с нови тротоари. Но този процес отнема време, финансира се поетапно и мога да кажа, че сега ще започнат последните етапи, каза кметът.
Йорданов отбеляза, че макар на изминалите местни избори с настоящия председател на общинския съвет Красимир Николов да са били конкуренти, сега се стремят да работят заедно за града. Не такава е ситуацията обаче с партии като „Възраждане“, които правят всякакви интриги, мислейки си, че ще спечелят политически дивидент, заявява Йорданов. Той разкри, че лично качество в момента завежда съдебни дела срещу някои от членовете на тази партия.

Във връзка с казусите „Рилци“ и „центъра“, искам да уверя нашите съграждани, че истината ще излиза от Община Добрич, от колегите, които управляват тези строителни процеси.
Още веднъж се извинявам на всички, които в момента търпят неудобство, но добавената стойност за тях впоследствие ще бъде много по-голяма, подчерта Йорданов.
 
Относно случващото се в „Градски транспорт – Добрич“, кметът съобщи, че в рамките на миналата седмица се е срещнал със служителите в общинското дружество. Преведохме към „Градски транспорт“ и част от субсидията от държавата. Да, проблеми в дружеството има, но те ще бъдат решени. И искам категорично да заявя – в решавнето на тези проблеми няма да търсим съдействието на комисията по транспорт в Общински съвет и нейния председател Георги Джендов. От началото на мандата той, заедно с колегите си от „Възраждане“, доказаха, че не могат да решават проблеми, могат само да ги създават, посочи Йорданов.
 
Кметът заяви, че още при старта на подготовката за кандидатстване за финансиране на индустриалния парк, са имали план „Б“ и план „В“. Така че вече сме започнали работа с колегите по втория вариант. Нека да изчакаме още малко. Но Ви уверявам, че ще реализираме Индустриалния парк, независимо дали през тази програма, или през друга, категоричен бе Йорданов.
 
Той съобщи, че са открити строителните площадки за две детски градини. В момента върви подготовката за откриването на трета, за цялостно изграждане на нова детска градина – номер 12 по ул. „Вардар“.
Върви проектирането и за две училища – СУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Стефан Караджа“. Продължава работа по установяване и позициониране на Медицинския колеж.
Върви подмяна на канализация и водопроводи на различни места в града, след което ще бъдат асфалтирани. 
Бившият Партиен дом (високото тяло на пл. „Демокрация“) също е в процес на проектиране и в рамките на следващата година ще бъде изцяло обновен.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Да помогнем на Велислава да живее, заради трите си деца!
Да помогнем на Велислава да живее, заради трите си деца!
Информационна среща „Европейски средства за образованието 2024“ се проведе в Добрич
Информационна среща „Европейски средства за образованието 2024“ се проведе в Добрич
Нина Гиргинова: Фестивалът на лавандулата се превърна в празник на добруването
Нина Гиргинова: Фестивалът на лавандулата се превърна в празник на добруването
Водните аварии днес
Водните аварии днес



Яндекс.Метрика