Кои са най-харесваните парфюми на Шанел

11.10.2022 г. 12:41:01 ч.
/
Кои са най-харесваните парфюми на Шанел
Легендарната мадмоазел Коко Шанел поставя началото на модната си марка с откриването на първото си ателие в Париж през 1910 година. Три години по-късно е открит и първият й бутик във френския курортен град Довил. Самата мадмоазел Шанел се научава да шие още в ранната си детска възраст. Родена през 1883 година под името Габриел, само две години по-късно тя остава сираче и отива в приют. Там тя е отгледана от монахини, които я научават да шие, без да подозират, че това ще се окаже най-важното умение в живота й, което ще даде началото на модна марка, която ще остане в историята.

Въпреки грандиозния успех на модната си линия от дрехи, Коко Шанел мечтае за собствен парфюм. Съдбата за пореден път й се усмихва, когато княз Дмитрий Романов, с когото тя има романс, я запознава с Ернест Бо, емигрант от Русия, който има забележителен усет в парфюмерията. Точно той реализира първия аромат с марка Шанел, емблематичният №5, който е търсен и актуален и днес, век след създаването си през 1921 година.

Повече от 100 са парфюмите на Шанел, създадени през годините. Характерно за марката е, че предлага ухания, които да отговорят на всеки вкус и очаквания. Някои от ароматите на Шанел запазват своите верни почитатели години наред. Сигурно е трудно да се отговори на въпроса кои са най-харесваните парфюми на Шанел. Ето част тях.

Най-популярният парфюм на Шанел е №5
Непреходната му сила се дължи на факта, че нито една от съставките в него не се откроява. Всяка дама го оцветява със своята искряща женственост и открива акцента, който на нея и допада. Абсолютно хомогенната ароматна композиция включва бергамот, лимон, алдехиди, нероли, жасмин, иланг-иланг, роза, ирис, ветивер, момина сълза, сандалово дърво, кехлибар и ванилия, но никоя от нотките не е водеща и не може да бъде изолирана самостоятелно при възприемане на уханието. Шанел е №5 е любим на поколения жени вече 100 години. Сред най-верните му почитателки са Селин Дион, Виктория Бекъм и Камерън Диас.

Изтънченото ухание на Coco Mademoiselle  е любимо на дамите
Ароматът, създаден от Жак Полж е лансиран през 2001 година и е уловил очарованието на Париж през пролетта. Уханната композиция е изключително балансирана и включва цитрусов полъх на лимон и бергамот, озарен с омайна роза и жасмин, финалът е чувствен и запомнящ се благодарение на акордите бял мускус, пачули и ветивер. Coco Mademoiselle е парфюм, който впечатлява с трайността си.

Chanel Gabrielle е вдъхновен от самата мадмоазел Коко
Уханното бижу е композирано от Оливие Полж и е представено през 2017 година. Любопитна подробност е, че докато работел върху ароматната формула, той си представял неземното ухание на въображаемо цвете. В резултат се получава един наистина завладяващ флорален аромат, в който се преплитат плодови нотки мандарина, грейпфрут и касис с уханен букет от тубероза, иланг-иланг, жасмин и портокалов цвят, обогатени с акорди мускус и сандалово дърво. Хората, близки до Шанел, знаят, че разработването на Chanel Gabrielle е отнело 5 години, но успехът му идва веднага след представянето.

Ориенталският Chanel Allure омайва с топлината на ванилия
Пристрастяващият парфюм е разработен от Жак Полж през 1996 година, но е търсен и харесван и днес. Връхните нотки са сочни и плодови, представени от праскова, маракуя, мандарина, лимон и бергамот. Сърцевината е дъхава и омайна, благодарение на букета  от жасмин, божур, роза, нероли, фрезия, водна лилия, орлови нокти и портокалов цвят. Базата е топла и чувствена и включва сандалово дърво ветивер, кехлибар, пачули и запомняща се ванилия.

Парфюмите на Шанел са женствени и чувствени. Те запленяват дамите години наред, тъй като им дават допълнителна нотка самочувствие и увереност в качествата, които притежават.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране



Яндекс.Метрика