Начало >Добруджа >Общество

Компрометирана дъждовна канализация доведе до пропадане по ул. „Батовска“, предстои ремонт (ВИДЕО)

02.03.2021 г. 16:11:38 ч.
/
Компрометирана дъждовна канализация доведе до пропадане по ул. „Батовска“, предстои ремонт (ВИДЕО)
Заради компрометирана дъждовна канализация има пропадане по улица „Батовска“ в Добрич.  Това е показала проверка на мястото. Предстои да се сформира комисия, с представители на Камарата на инженерите и на архитектите, секция „ВиК“, която ще определи конкретните действия за решаването на проблема, съобщи днес на брифинг зам.-кметът „Устройство на територията“ на община Добрич инж. Пенчо Керванов.
Зам.-кметът обясни, че от средата на февруари, след края на обилните валежи от дъжд, е станало видимо пропадане в горната част на улицата, в близост с ул. „Никола Петков“.
Пропадането е в участък от 2 – 3 метра от пътното платно, а в дълбочина е около 25 – 30 см.
Направено е заснемане на подземната инфраструктура, за да се установи проблема. От намиращите там дъждовна и битова канализация, се оказва компрометирана в един участък дъждовната. На направения запис ясно се вижда, че тръбата с диаметър φ 1 000 е смачкана. При това положение няма как в момента да се ремонтира пътното платно, преди да се отстрани проблема с подземната инфраструктура, обясни инж. Керванов. При заснемането се виждат ясно следи от подобен проблем –пропадане и последвал ремонт преди години, каза още зам.-кметът. Той добави, че комисията от специалисти, която ще определи как да се работи за отстраняването на проблема, ще бъде сформирана още тази седмица – на 5 март.
Работата се усложнява от това, че тръбата е с голям диаметър, както и близостта на битовата канализация. При отстраняването на проблема, няма да се работи само по компрометираната част, а ще се проверят и съседни участъци.
Ул. „Батовска“ е изключително натоварена като трафик не само с леки автомобили, но и заради градския транспорт. Тя води и до големите търговски обекти в края на града по пътя за Албена.
Зам.-кметът коментира и снимката, публикувана в социалните мрежи от добричлия, на която се вижда дълбока дупка по улица в кв. Строител. Фотосът предизвика много коментари.
Инж. Керванов обясни, че действително става въпрос за улица, където има изграден по проекта за водния цикъл водопровод, но там няма теч от новата ВиК тръба. Дълбоката дупка се е отворила в следствие на засиления автомобилен трафик и обилните дъждове. Предстои при пролетното изкърпване на уличната мрежа в Добрич, дупката да бъде асфалтирана, уточни зам.-кметът.
 
Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
 Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност  (ВИДЕО)
Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност (ВИДЕО)
Времето на 9 май
Времето на 9 май
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика