Начало >Добруджа >Криминални

Мащабна операция срещу разпространението на наркотици провежда ОД на МВР-Добрич (СНИМКИ)

18.09.2024 г. 16:30:53 ч.
/
Мащабна операция срещу разпространението на наркотици провежда ОД на МВР-Добрич (СНИМКИ)
Съгласно заповед на главния секретар на МВР, на територията на ОД МВР-Добрич се провежда мащабна специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. В хода на операцията са ангажирани всички полицейски служители, изпратени са допълнителни екипи от Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) и Специализирани полицейски сили от град Варна.

На 17 септември, около 10:20 часа, в град Добрич е извършена проверка на 16-годишен младеж. В хода на проверката е установено ръчно свита цигара и пакетче със суха тревна маса, реагиращи на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 септември, около 12:00 часа, в град Добрич е извършена проверка на 32-годиен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 септември, около 14:00, часа в град Добрич в условията на неотложност е извършена проверка на частен имот, находящ се по ул. „Арда“, обитаван от 34-годишен мъж. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия (ОИМ) и процесуално-следствени действия (ПСД), в жилището са установени и иззети по надлежният ред 20 броя полиетиленови пакетчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. Задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната му дейност продължава в условията на досъдебно производство.


На 17 септември, около 18:20 часа, в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за канабис. Задържан за срок от 24 часа. МПС е иззето по надлежният ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 септември, около 22:40 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 33-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични вещества, теста отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 септември, около 13:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 47-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 септември, около 08:15 часа в град Добрич, служители на сектор Криминална полиция извършват проверка на частен имот по бул. „Русия“, обитаван от 40-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД в имота в специално изграден тайник са установени полиетиленови пликове със суха тревна маса, реагираща на канабис с тегло 19 грама. Задържан за 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 септември в хода на СПО е извършена проверка на втори адрес по бул. “Русия“ в град Добрич, обитаван от 26-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД са установени и иззети полиетиленови пакетчета с бяло вещество с общо тегло 3 грама, реагиращо на кокаин, флакон с кафяво вещество с тегло 11 грама, реагиращо на хероин, сума пари в лева и евро. Задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирайте
Подобни новини
Съдът в Добрич осъди обвиняем на 8 месеца лишаване от свобода за разпространение на наркотици
Съдът в Добрич осъди обвиняем на 8 месеца лишаване от свобода за разпространение на наркотици
18-годишна шофьорка блъсна 53-годишна жена на пешеходна пътека в Каварна
18-годишна шофьорка блъсна 53-годишна жена на пешеходна пътека в Каварна
Задържаха мъж заради намерено голямо количество наркотици в тервелско село
Задържаха мъж заради намерено голямо количество наркотици в тервелско село
Полицията задържа жена без книжка, шофирала под въздействие на упойващи вещества
Полицията задържа жена без книжка, шофирала под въздействие на упойващи вещества



Яндекс.Метрика