Начало >Добруджа >Общество

Младежите с интерес към журналистиката могат да се включат в програма „Отвъд границите"

28.04.2024 г. 09:17:19 ч.
/
Младежите с интерес към журналистиката могат  да се включат  в програма „Отвъд границите"
Младежите с интерес към журналистиката и разказването на истории могат да кандидатстват в българо-румънската стипендиантска програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“. Срокът за набиране на участници се удължава до 15 май. Участниците трябва да са на възраст между 15 и 19 години.
За програмата:

Програмата започва със семинар във Велико Търново от 29 юни до 1 юли. Продължава с дистанционна работа на младежите с подкрепа от ментори и завършва през есента на тази година със семинар в Румъния.

Обучението дава възможност на младежи от България и Румъния да развият своите репортерски умения, да учат един от друг и да си сътрудничат в създаването на собствена трансгранична история.

Десет младежи от България и също толкова от Румъния ще имат шанса да участват в инициативата, която включва два практически семинара, работа с опитни журналисти и редактори от региона и шанс за публикуване на журналистически материал на три езика.

Програмата си поставя за цел да насърчи младите хора да влязат в ролята на репортери за няколко месеца, както и да общуват и обменят опит с връстници от Румъния.

Организаторите – Асоциацията на европейските журналисти в България, в партньорство с румънското младежко издание Gen Revista – покриват всички разходи по пътуването, настаняването и участието в проекта. Инициативата се финансира от проект PROTEUS на Трансатлантическата фондация, съфинансиран от Европейския съюз.

Работният език е английски. Не се изисква журналистически опит, но силно се насърчава интересът към журналистиката и разказването на интересни истории.

Коментирайте
Подобни новини
 ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания с водосвет в параклиса на Двореца в Балчик
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания с водосвет в параклиса на Двореца в Балчик
Времето на 12 май
Времето на 12 май
Квартал Рилци с нарушено водоподаване заради отстраняване на авария
Квартал Рилци с нарушено водоподаване заради отстраняване на авария
Почитаме Светите братя Кирил и Методий
Почитаме Светите братя Кирил и Методий



Яндекс.Метрика