Начало >Добруджа >Култура

Музикантите от „Bloodrush“ дебютират в киното със звездна българска комедия (ВИДЕО)

12.02.2021 г. 16:36:55 ч.
/
Музикантите от „Bloodrush“ дебютират в киното със звездна българска комедия (ВИДЕО)
В ново амплоа влизат музикантите от добричката рок група „Bloodrush“ - Коста Коларов, Мартин Кирилов и Димитър Димов участват в един от най-очакваните български филми за годината. В комедията „Голата истина за група „Жигули“ режисьорът Виктор Божинов събира звезден актьорски състав - Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Параскева Джукелова, Камелия и др. Трейлърът на лентата бе пуснат в социалните мрежи вчера, а филмът се очаква да тръгне по кината през пролетта.

Играем единственото, което можем да играем – младежка рок група, сподели шеговито барабанистът на „Bloodrush“ Мартин Кирилов в интервю за медийна група „Добруджа“.

„Актьорите, с които се запознахме, са много готини и земни хора. Всичко протече много гладко. Те, както и целият екип зад камера, са абсолютни професионалисти. Беше едно изключително позитивно преживяване за нас. Определено ни хареса много. Имахме възможност да видим как се случват професионално нещата в кино индустрията“, обясни Мартин.

Във филма се разказва за неочакваното събиране на група „Жигули“, която е била популярна през 80-те, но точно на върха на славата се разпада. 30 години по-късно всеки от членовете й е поел по съвсем различен път, когато героят на Михаил Билалов се нагърбва с тежката задача да ги събере. Комични ситуации предизвиква срещата им със съвременна млада рок банда, изиграна от Косьо, Марто и Митака от Добрич.

А изборът им не е никак случаен – оказва се, че режисьорът Виктор Божинов и продуцентът Кръстьо Ламбев са харесали „Bloodrush“ още през 2016 г. в телевизионния формат „Голямата рок междучасие“.

Сцените с участието на тримата добричлии в „Голата истина за група „Жигули“ са заснети за ден през август миналата година.

Група „Bloodrush“ е създадена през 2013 г. в Добрич от Коста Коларов – вокал и китара, Мартин Кирилов – барабани, Димитър Димов – бас. През 2015 г. те записват първия си албум - „No Man’s Land”. Година по-късно групата от Добрич спечели телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди „Голямото рок междучасие“, тогава с басист Мариян Николов, който замени заминалия да следва в Англия Димитър. След това първо Косьо, а след него и Марто също завършват училище и групата се събира в оригиналния си състав на острова. През април 2019 г. излезе вторият албум на група „Bloodrush”, наречен „Quench”. Макар и след това китаристът и басистът да се завърнаха в България и да работят в София, а барабанистът все още да е в Англия, групата продължава да подготвя нови проекти.

„Липсват ми сцената и концертите. Енергията на такива събития не може да се замени с нищо друго. Вярвам обаче, че тази ситуация с ограниченията дойде точно навреме за групата. Предните години бяхме правили много успешни турнета и бяхме изморени от всичкото това пътуване. Когато миналата година изведнъж всичко затвори, имахме време да добием перспектива за нашата дейност и да помислим как можем да се развиваме в бъдеще“, сподели Димитър.

Ще направим концерт в Добрич, когато мерките позволят и когато имаме какво ново да покажем, обеща Мартин.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май



Яндекс.Метрика