Начало >Добруджа >Общество

Николай Ханзъров ще се представи на Фермерски пазар в Добрич

11.04.2024 г. 10:16:43 ч.
/
Николай Ханзъров ще  се представи на Фермерски пазар в Добрич
На ново място и с нов участник ще се проведе поредното изложение на Фермерски пазар в Добрич. Всеки четвъртък от 10 до 18 часа  до сцената на площад "Свобода“ се позиционира пазарът. Организаторите представят новият участник чрез щрихи от живота му - известният добруджански художник Николай Ханзъров.

 Още като ученик, в далечната 1972, в градския транспорт на Балчик, една току – що завършена негова творба, все още даже с незасъхнали бои, бива пожелана от френско семейство, случайно пътуващи в същия автобус. Емоцията от директната връзка с почитатели на неговото изкуство го завладява толкова силно, че във времето става първият художник, който продава картини в Балчик и Албена.  За тази си постъпка е критикуван не веднъж по времето на социализма, дори арестуван, но както се казва „то“ е по-силно от него .  Вече над 50 години, Николай радва хората с творбите си с десетки самостоятелни изложби и участия в международни пленери. „Когато носиш изкуството в сърцето си, редно е да го покажеш на хората, а не да го пазиш за себе си“ казва Николай.

В трудовия си стаж той има и 16 години работа с деца. За този период добавя „Най-голямото ми удоволствие беше, когато удари звънеца, защото децата не искаха да излизат от класната стая.“
Нашият съгражданин Николай е добре известен художник, но ако все пак не сте се срещали с неговото творчество, заповядайте да се запознаете лично, утре по време на Фермерски и занаятчийски пазар Добрич, който вече е с нова локация.

Коментирайте
Подобни новини
Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната
Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната
Днес е премиерата на видеоклипа на песента „Светъл ден, Гергьовден“ на орк. „Приятели фолк“ (ВИДЕО)
Днес е премиерата на видеоклипа на песента „Светъл ден, Гергьовден“ на орк. „Приятели фолк“ (ВИДЕО)
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица
Гергьовден е –  Ден на храбростта и празник на Българската армия
Гергьовден е – Ден на храбростта и празник на Българската армия



Яндекс.Метрика