Начало >Добруджа >Регионални

Нина Ставрева: Вълна от фалшиви новини и манипулации около работата на община Каварна (ВИДЕО)

26.06.2018 г. 14:26:13 ч.
/
Нина Ставрева: Вълна от фалшиви новини и манипулации около работата на община Каварна (ВИДЕО)
Вълна от фалшиви новини, манипулации и внушения се създават около работата на общинската администрация в Каварна, заяви на пресконференция днес кметът на морската община Нина Ставрева. Тя засегна няколко теми, около които се спекулира най-много напоследък – облагородяването на морската зона на Каварна, проблемите с претоварната станция в Балчик, включването на залива „Болата” в защитена местност „Степите”, изготвянето на ОУП на община Каварна, както и спечеленото от Община Каварна финансиране по европейски проекти.
Кметът на Каварна бе категорична, че всичко, което се прави като облагородяване на морската зона, е в обществен, а не в частен интерес – на намиращия се в района хотел. Ставрева определи обвиненията като „безпочвени клевети” и показа разрешителното за строеж на хотела, което е от декември 2006 година, по времето когато кмет беше Цонко Цонев. Този хотел е присъединен и към битова, и към дъждовна канализация, месеци преди да стартират дейностите по облагородяване на курортна зона, подчерта Нина Ставрева. Средствата за облагородяване на морската зона са в размер на 220 хиляди лева и са от капиталовата програма на общината, осигурени от държавата, поясни кметът.
По темата за претоварната станция в Балчик, Нина Ставрева още веднъж потвърди позицията си, че община Каварна няма да плаща за несвършената работа от община Балчик. Заради запорираните, в нарушение на всички закони, сметки на общината, след иска на Балчик, Нина Ставрева съобщи, че Каварна ще търси правата си по съдебен път и вече са сезирани всички компетентни институции, включително и Инспектората към Висшия съдебен съвет.
„Третата тема, с която се спекулира, и общината получава безпочвени обвинения, е плаж Болата и твърденията, че ние всички задружно в екип работим, за да се застрои плажа. Това категорично не е така. Ние не искаме бетон на Болата, а свободен достъп и нормални условия и сигурност за хората”, подчерта Ставрева и припомни, че това, че плаж Болата вече не е част от резерват „Калиакра”, не го предоставя на община Каварна. Плажът е на Министерство на туризма и общината нито го стопанисва, нито го управлява.
От Областна администрация са уверили община Каварна, че ще бъде осигурена спасителна дейност през лятото.
В края на днешния брифинг Нина Ставрева оповести новината, че ще бъдат инвестирани 4,2 млн. лв. за подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в село Българево. На 21 юни е подписан трети по ред договор за последната половин година, за подобряване на инфраструктурата в община Каварана с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони. Одобрената сума е 5 млн. и 840 хил. лв. 4,2 млн. лв. от одобрената сума е за подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в село Българево. „Такава инвестиция в селото не е правена никога досега“, заяви кметът на община Каварна.
"Ще има подмяна на водопроводите и в още три населени места в община - селата Видно, Белгун и Септемврийци. Уверена съм, че всичко това ще допринесе за повишаване на качеството на живот и за развитието на туризма в региона", каза в заключение Нина Ставрева.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Великденски поздрав от кмета на община Добричка Соня Георгиева
Великденски поздрав от кмета на община Добричка Соня Георгиева
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика