Нинова обвини ГЕРБ за смъртта на 17-те души край Своге, Рашидов я нарече парламентарна манекенка

05.09.2018 г. 11:06:55 ч.
/
Нинова обвини ГЕРБ за смъртта на 17-те души край Своге, Рашидов я нарече парламентарна манекенка
В грозна размяна на епитети между ГЕРБ и БСП се превърна вторият работен ден на парламента за този сезон. Председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов нарече лидера на социалистите Корнелия Нинова парламентарна манекенка, а тя обвини ГЕРБ за смъртта на 17-те души при катастрофата край Своге.
Скандалът започна с четене на декларация от Вежди Рашидов от името на ГЕРБ.
"Радвам се, че групата на БСП са повече от 20 човека, за съжаление вашата лидерка си чукна надницата и замина пак", започна встъплението си Рашидов. Той визираше вчерашното изказване на Нинова, в което тя се закани, че в зала ще влизат само 20 депутати от БСП, а останалите ще са сред хората.
"Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите "шайка крадци", каза Рашидов.
Той сравни думите на левицата с поставянето на жълти звезди на евреите от Хитлер.
"Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат", допълни Рашидов. И после изреди "успехите си" като министър на културата, като театралната реформа, която е напълнила залите. Реконструирани били театрите във Варна и Бургас, Сатиричният театър, операта в Бургас и др.
"А вие, г-жо Нинова, може ли като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората? Аз познавам една друга шайка – шайка, която участваше в бандитската приватизация, шайка, която ограби държавата. Колко струва на българските данъкоплатци снимката с Горан Брегович?", попита Рашидов."Вашата агресия, г-жа Нинова, обижда човешкото достойнство. Тъй като не може да пеете и да пишете, говорите бездарни стихове. Колко и да полираш едно нещо, то не става диамант, остава нищо", добави Вежди Рашидов.
В началото на четенето на декларацията Корнелия Нинова не беше в пленарната зала, но междувременно се завърна в края на изявлението на Рашидов.
"Тази декларация беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност", започна Нинова. Тя заяви, че декларацията не е срещу БСП, а срещу 1 млн. българи, които са гласували за левицата.
"17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема, а вместо това слушаме един творец за личностния му принос към България", каза Нинова и попита къде е законът за пътищата, който трябваше да бъде гласуван днес.
"Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Когато се изправихме не срещу вас, колеги, а срещу олигархичната система, от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – "шайка". Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описва", каза Нинова като държеше в ръка книгата на бившия депутат и настоящ експерт на ГЕРБ Антон Тодоров, която се казва "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите".
"Как ме нарекохте? "Парламентарна манекенка" заради снимките с животните? Извършихте престъпление спрямо българските собственици на животни и вашите нападки за снимките с тях няма да измият вината ви. До последния ден ще седим до тези хора", декларира лидерът на БСП. Тя добави, че ще търсят отговорност за доказано безсмислените убийства заради чума по животните в Странджа в съда и в Европа.
Докато Нинова говореше от трибуната, депутатите от ГЕРБ тупаха с ръце по банките и подвикваха, докато съпартийците й ръкопляскаха и кимаха одобрително.
Снимка:nws2.bnt.bg
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Радев: Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа
Радев: Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа
Държавата отпуска парични награди за 135 култури дейци
Държавата отпуска парични награди за 135 култури дейци
Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите
Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите
Зрелостниците избираха да пишат съчинение по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есе по тема за мълчанието
Зрелостниците избираха да пишат съчинение по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есе по тема за мълчанието



Яндекс.Метрика