Начало >Добруджа >Общество

Ниското заплащане и ограничения брой персонал са довели до желанието за напускане на шестте сестри от Първо вътрешно отделение на болницата

12.08.2019 г. 16:48:14 ч.
/
Ниското заплащане и ограничения брой персонал са довели до желанието за напускане на шестте сестри от Първо вътрешно отделение  на болницата
Ниско основно заплащане на специалистите по здравни грижи и ограничения брой на персонала,  са сред причините, провокирали шестте медицински сестри от Първо вътрешно отделение на МБАЛ- Добрич да подадат заявления за напускане. „ Перспективата за нас е да търсим друго поприще за развитие. Всички знаем , че заплатите на сестрите в детските ясли и градини вече са увеличени. На този етап, в болницата ни беше съобщено, че основните заплати на лекарите и на медицинските сестри няма да бъдат променени. Основната заплата на сестрите в Първо вътрешно отделение е 630 лв. Те получават повече с натрупаните нощни дежурства, извънреден труд  и  трудов  стаж, но за сметка на здравето си  и сериозна  преумора, която рефлектира върху нас. Всеки сам преценява колко още може да даде и кога да спре”, коментира за радио „Добруджа” старшата сестра на отделението Галина Тодорова, която също е сред медицинските сестрите, подали заявления за  напускане.
Медицинските сестри, обслужващи  отделението са общо пет, има още две, които работят и  на втори трудов договор по 4 часа, а щатният брой е 10, допълни още тя.
За утрешният ден е насрочена среща с директора на болничното заведение, по време на която сестрите  ще изложат своите мотиви за напускане и искания. Галина Тодорова е категорична, че ако не се съобразят с тях, тя няма да оттегли заявлението си за напускане.
По думите й д-р Албена Василева, която е завеждащ на отделението, е  добре запозната със ситуацията  и подкрепя исканията и решенията на сестрите.
 
Снимка:new.sliven.net

Коментирайте
Подобни новини
 Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност  (ВИДЕО)
Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност (ВИДЕО)
Времето на 9 май
Времето на 9 май
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)
Тимът на СУ „Стефан Караджа“ от Каварна, спечели областното състезание „Млад огнеборец“
Тимът на СУ „Стефан Караджа“ от Каварна, спечели областното състезание „Млад огнеборец“



Яндекс.Метрика