Начало >Добруджа >Култура

Нощ на литературата в Добрич

13.05.2015 г. 08:44:27 ч.
/
Нощ на литературата в Добрич
Нощ на литературата ще се проведе в Добрич днес. Тя е част от европейска инициатива за засилване на културния обмен и взаимното запознаване с различни културни общности.  За четвърта поредна година на 13 май в България ще протече събитието Нощ на литературата.
Нощта на литературата е международно събитие, в което на една и съща дата на различни интересни места в десетки европейски градове през половин час се четат откъси от съвременни европейски автори. Целта е хората, обикаляйки читателските гнезда, не само да чуят съвременна европейска литература, но и да се запознаят с интересни или непознати за тях кътчета в даден град. Читателските гнезда в Добрич ще бъдат няколко и ще бъдат открити от 18.00 до 22.00 часа.  Пред паметника на Св. св. Кирил и Методий  презентатори – четци   ще бъдат кметът Детелина Николова, Весела Панчева , директор на СОУ „Димитър Талев“ и д-р Митко Георгиев, специалист по ортопедия и травматология.  Те ще представят поетите Валентин Дишев, Людмила Миндова и Яница Радева, предложени от сдружение „София Поетики“.
Читателско гнездо ще има и  в градинката пред Храм „Свети Георги“ където литературни произведения ще представят директорът на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ Неделчо Недев, Весела Василева и Илияна Стойчева,  ученички от 11 д клас на Езикова гимназия „Гео Милев“ – отличници и носители на награди.  Книги ще се четат и  в Градски парк „Свети Георги“ – пред сградата на музея. Там ще могат да се чуят Васил Манев и Деница Бинева – ученици от 11 б клас на Езикова гимназия „Гео Милев“, заели 1-во и 2-ро място на Областен кръг на олимпиадата по БЕЛ, носители на награди от конкурси, поетесата и журналист Петранка Божкова.  Те ще представят откъс от пиесата на Петер Хандке „Хубавите дни от Аранхуес“, предложен от Австрийското посолство в Р. България.
Снимка:3.bp.blogspot.com
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май



Яндекс.Метрика