Начало >Добруджа >Регионални

Община Добричка е готова да посрещне зимата (ВИДЕО)

10.01.2018 г. 15:28:08 ч.
/
Община Добричка е готова да посрещне зимата (ВИДЕО)
Считаме, че сме подготвени за посрещане на лошите зимни условия, заяви за Медийна група Добруджа кметът на община Добричка инж. Тошко Петков. Сключени са договори с три фирми за снегопочистване на всички общински пътища, заделени са средства и са събрани оферти на местни земеделски производители, които могат да помогнат за почистване на улиците в населените места. През ноември е завършено изкърпването на основни участъци на общинската пътна мрежа. Вече е доставен пясък с луга, там, където има силно наклонени терени, за да е възможна бърза реакция за тяхното опесъчаване при заледяване. Основен фактор ще е повишеното внимание на всички водачи на МПС при възникване на подобни зимни ситуации, допълни кметът. Той е убеден, че с общи усилия и с изградената система за комуникации, тъй като общината е разделена на 4 региона и за всеки един от тях има назначен отговорник от кметския екип, проблеми няма да има. Отговорниците на райони подържат постоянна връзка с Областния управител и с другите общини на територията на областта, ако се налага да се търси или оказва помощ.
Разчитаме на това, че ако има координация при разчистването на републиканската пътна мрежа, то нашата общинска пътна мрежа ще бъде почистена в съвсем кратки срокове, след като ни е осигурен достъп от републиканските пътища, заяви отговорно инж. Петков. Във всяко населено място има готовност да бъде възложено почистване на улиците на земеделските производители от района, които разполагат с нужната техника.
Разчетите са направени, земеделските производители, кооперации и арендатори са достатъчно на брой, а с наличната си техника те могат да ни помогнат , както ни помогнаха и миналата година, когато бе обявено бедствено положение, за което неведнъж им благодарих, каза кметът и допълни, че топлото и благоприятно време до този момент е дало възможност средствата за зимно поддържане да се пренасочат за изкърпване на значителна част от общинската пътна мрежа, нещо, което законът позволява, а общината се е възползвала от него.
Смея да кажа, че в момента нямаме общински път, който да е в такова състояние, че да създава предпоставки за пътно-транспортно произшествие поради развалена асфалтова настилка. 353 900 лв. са заделени в проектобюджета за 2018 г. за зимно поддържане и снегопочистване в община Добричка.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Община Шабла получи дарение - противопожарен автомобил
Община Шабла получи дарение - противопожарен автомобил
Празничен обяд за потребителите на Домашен социален патронаж осигури Жени ГЕРБ в Шабла за Благовещение
Празничен обяд за потребителите на Домашен социален патронаж осигури Жени ГЕРБ в Шабла за Благовещение
Карнавалът „Голямата усмивка” и гостуване на „Тутурутка” за празника на хумора в Генерал Тошево
Карнавалът „Голямата усмивка” и гостуване на „Тутурутка” за празника на хумора в Генерал Тошево
Изложба на учителите от НУИ „Добри Христов” – Варна откриват в „Двореца”
Изложба на учителите от НУИ „Добри Христов” – Варна откриват в „Двореца”Яндекс.Метрика