Начало >Добруджа >Регионални

Община Каварна предлага увеличаване на площта на резерват „Kалиакра“ за сметка на защитена местност „Степите“

30.08.2018 г. 14:13:50 ч.
/
Община Каварна предлага  увеличаване на площта на резерват „Kалиакра“ за сметка на защитена местност „Степите“
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) стартира процедура по реда на Закона за защитените територии (ЗЗТ) за увеличаване на площта на резерват „Калиакра“, находящ се в землищата на село Българево и село Свети Никола, посредством включване на няколко имота, съгласно Кадастрална карта и кадастралните регистри (КККР) на землището на село Българево, поради обстоятелството, че представляват ценни екосистеми с характерна степна растителност и животински свят, които следва да бъдат опазени в тяхната цялост. 
Паралелно с процедурата за увеличаване на площта на резервата ще бъде проведена и процедура за намаляване на площта на Защитена местност „Степите“ (бивша буферна зона на резерват „Калиакра“) посредством изключване на няколко имота, съгласно КККР на землището на с. Българево, община Каварна, област Добрич, поради обстоятелството, че същите ще бъдат включени в границата на резерват „Калиакра“ и с цел запазване на интегритета на екосистемата, включваща ценни степни същества и видове. 
Съгласно Закона за защитените територии, МОСВ организира и обществено обсъждане на предложението на община Каварна , което ще се проведе на 28 септември от 10,30 ч. в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна. 
В едномесечен срок от публикуване на настоящото съобщение заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно проекта на заповед.
Снимка:webnews.bg
Източник:Община Каварна

Коментирайте
Подобни новини
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
Празнува град Тервел
Празнува град Тервел
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“



Яндекс.Метрика