Начало >Добруджа >Култура

Още една хубава петъчна вечер в Кафенето на Мино

07.09.2013 г. 11:43:00 ч.
/ ИА Добруджа
Още една хубава петъчна вечер в Кафенето на Мино
Поетесата Валентина Добринчева този път изненада своите гости в Миновото кафене не с лирика, а с проза, съобщава Кремена Желязкова, технически секретар на Сдружението на писателите.
И наоколо замириса на кокичета, на лютичета, замириса на природа, на онази природа, в която Валя е лудо влюбена. Кокичетата за нея бяха хора – ниски, високи, бели, с по-тъмен цвят на кожата. Всяко стръкче от жълтата нежност на лютичетата пък беше дъх, беше живот. Дори изсъхналите дънери, които тя е събирала, търсеха близост, получаваха любов. А следата от женско червило по панталона на влюбения младеж в един от най-новите текстове на Валя запалиха игриви пламъчета в очите на нейните гости. Встъпителните слова при представянето направи Драгомил Георгиев, който подготви гостите за красивата изненада на Валентина Добринчева.
Валентина Добринчева е родена на 2 юли 1976 г. в град Добрич. Завършва средното си образование в родния град в Езикова гимназия "Гео Милев" с френски език. Посещавала е лекции по психология и изобразително изкуство, има два завършени семестъра в Технически университет Варна, специалност "Инженерен дизайн". Дипломирана е в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", София, специалност "Филмова и телевизионна режисура". През 2010 г. излезе впечатляващата й стихосбирка „Шипка".
Нейни статии и стихотворения са публикувани и в: www.cult.bg, www.slovesa.net, www.mediatimesreview.com и др. Работи в Дарик радио, Добрич – като журналист.
Следващият петък, 13 септември, отново в 20.00 часа и отново в Кафенето на Стария Добрич, свои текстове ще представя Кремена Желязкова, автор на „Наричаха го Спаич" – книга за капитан Димитър Списаревски – Живата торпила .


Коментирайте
Подобни новини
Народен театър "Иван Вазов" ще гостува в Добрич с два спектакъла
Народен театър "Иван Вазов" ще гостува в Добрич с два спектакъла
Ръководителят на оркестър „Плам“ Пламен Димитров с майсторски клас в Добрич (ВИДЕО)
Ръководителят на оркестър „Плам“ Пламен Димитров с майсторски клас в Добрич (ВИДЕО)
Днес е концертът на ансамбъл „ПИРИН“
Днес е концертът на ансамбъл „ПИРИН“
Утре в Добрич ще са ансамбъл Пирин със "Старо имане"
Утре в Добрич ще са ансамбъл Пирин със "Старо имане"Яндекс.Метрика