Начало >Добруджа >Регионални

Откриха новата спортна площадка в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла

09.11.2018 г. 09:22:56 ч.
/
Откриха новата спортна площадка в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла
Новата спортна площадка в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла бе открита официално вчера. Тя бе построена със средства от Министерство на образованието и науката (МОН) – 119 304 лв., в рекордно кратък срок. На многофункционалното игрище може да се спортуват мини футбол и уличен баскетбол. Изпълнител на проекта е специализираната фирма в изграждане на спортни терени „Есен Спорт“ ООД Варна. Игрището е 1200 м2, с петслойна акрилна система Courtsol Tournament ITF class 2, разполага с игрище за мини футбол и две игрища с професионални баскетболни системи с поликарбонатно стъкло, стрийт-фитнес с уреди на Титан, DIN EN certified.
На откриването, лентата прерязаха кметът на община Шабла Мариян Жечев и председателят на ОбС Шабла д-р Йорданка Стоева. Гост на събитието бе и Калоян Койчев от РУО Добрич.
В словата си кметът Мариян Жечев и директорът на училището Петранка Валентинова изказаха благодарност към МОН и лично към министър Вълчев за прекрасното съоръжение, което ще осигури на шабленските ученици възможност да подобрят физическата си активност и ще им даде пътя към големия спорт. Директорът благодари на общинска администрация за съдействието при реализирането на проекта. Кметът благодари на МОН и за оборудвания с компютри кабинет в СУ „Асен Златаров“. Д-р Стоева пожела на учениците да ползват със здраве новата си придобивка, както и да я пазят, за да я има и за бъдещите поколения.
Мажоретният състав към ОДК Шабла, с ръководител Надя Иванова, поздрави ученици и гости със свое изпълнение, а ученици от X-ти и XI-ти клас на училището, нагледно показаха някои упражнения на стрийт-фитнеса. 
Източник:Община Шабла

Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика