Начало >Добруджа >Регионални

Почетен знак на община Шабла получи за дарителството си Улрих Бееман

23.07.2019 г. 13:43:46 ч.
/
Почетен знак на община Шабла получи за дарителството си  Улрих Бееман
Немският журналист и писател Улрих Бееман представи в Шабла книгата си „Ярост”. Събитието се състоя в края на миналата седмица в Зеления образователен център. Точно преди година, той представи в Шабла, издадената му тогава на немски език книга „Novemberwut“. Със съдействието на община Шабла, романът бе преведен на български със заглавието „Ярост“. 
По време  на своята визита в морския град, президентът на международната организация „Интерхелп“, бе отличен с Почетен знак на община Шабла.
На специално  тържество, кметът на община Шабла Мариян Жечев каза, че през годините Улрих Бееман се е утвърдил като безспорна фигура на дарител в община Шабла и заедно с Общинския съвет, са взели единодушно решението, по повод на 50-години от обявяването на Шабла за град, да връчат на Улрих Бееман почетния знак на община Шабла. Председателят на Общински съвет Шабла д-р Йорданка Стоева изказа благодарността на жителите на Общината към г-н Бееман за благородната му дейност на наша територия и за вече 16-годишното ползотворно сътрудничество. Тя припомни някои от даренията и заслугите на  Бееман за осъществяването на социални проекти в Общината – помощта след наводненията, възстановяването на църквата „Св. Димитър“ в с. Горичане, пожарният автомобил за РС ПБЗН Шабла, линейката за Спешна помощ, автомобилът за Социалния патронаж, подпомагането на читалища, библиотеки и пенсионерски клубове. Д-р Стоева подари на Улрих Бееман мида с перла в нея, като символ на Шабла.
Развълнуваният Улрих Бееман заяви, че е щастлив да е сред приятели и съмишленици, и благодари на община Шабла за оказаната му чест. Той изказа своите благодарности и към всички, допринесли за това, българското издание на книгата му да стане факт. „За мен и моето семейство, Шабла и Горичане (селото, в което е българският му дом) са част от моята Родина! Радостен и горд съм, че сме сега тук заедно!“ – каза г-н Бееман. Той обяви, че приходите от продажбата на „Ярост“ на 100% ще се използват за социални проекти в община Шабла, а ако има второ издание на книгата – постъпленията пак ще останат под същата форма в Общината. Улрих Бееман обяви, че следващото дарение ще е за създадения преди 10 г. с помощта на ръководената от него „Интерхелп“, Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в Шабла. Това ще бъде микробус, специално пригоден за нуждите на потребителите на Центъра, които са със специални потребности. Друго анонсирано от г-н Бееман дарение е пълен комплект униформи за пожарникарите от РС ПБЗН Шабла, както и зимни работни  дрехи за 30-те служители на общинската фирма БКСТРО.
Мажоретният състав при ОДК Шабла, певческа група „Кардарина“ при НЧ „Победа 1941“ с. Горичане и Градският смесен хор „Патриот“, допринесоха с изпълненията си, вечерта да остане незабравима.

Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика