Начало >Добруджа >Общество

Получено е потвърждение за санкцията от 100 000 лева заради ремонта на центъра на Добрич

09.03.2018 г. 10:24:38 ч.
/
Получено е потвърждение за санкцията  от 100 000 лева заради ремонта на центъра на Добрич
Община Добрич е получила потвърждение за глобата от 100 000 лева, наложена от Управляващия орган  на ОП „Регионално развитие” заради ремонта на центъра. В ефира на радио „Добруджа” зам.кметът арх. Боян Коларов уточни, че това е минималният възможен размер на санкцията, като припомни, че предварителното писмо от септември е имало две възможности – или 100%, т.е. 5 млн. лева или минималната санкция  – 2% от стойността на проекта. Ние обжалвахме, защото наистина смятахме, че имаме основания да посочим някакви факти, които показват че може да се мине и без финансова корекция, каза още Коларов, но уточни, че до момента няма решение за финансова корекция, което да е било отменено.
В мотивите за санкцията са посочени слабости по проекта още в неговия зародиш. В предварителното писмо е посочено, че е имало недобър контрол като цяло върху създаването на обекта за Пешеходната  зона, но че сега ръководството на Общината полага всички усилия да приведе в проектния му вид, за което е редно това да бъде отчетено и глобата да бъде минимална, обясни зам. кметът. Той призна, че проблеми има и в момента, дори и при част от ремонтираните плочки. Гаранционният срок не е изтекъл и той продължава 10 години след края на проекта, което означава, че до 2022 г. ние сме в правото си да изискваме отстраняване на всички дефекти, посочи Коларов. Неговото мнение като архитект е, че самият проект е погрешен от архитектурна гледна точка.
Още в началото на мандата кметът Йордан Йорданов е подал сигнал в Прокуратурата по случая. Преписката върви и в момента, каза още Коларов.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
 Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич



Яндекс.Метрика