Начало >Добруджа >Общество

Последна редовна сесия на Общински съвет Добрич

16.09.2015 г. 09:22:20 ч.
/
Последна редовна сесия на Общински съвет Добрич
Последно редовно заседание на Общински съвет Добрич за този мандат ще се проведе днес. 33 са предвидените точки в дневния ред на сесията. Сред тях информация за изпълнението на бюджета на общината, сметките за средства от Европейския съюз, както и основните показатели за контролираните от общината лица, които попадат в подсектор "Местно управление" за полугодието на 2015 година.
Кметът Детелина Николова ще внесе предложение за изменение и допълнение на Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските и гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите, и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
Предстои общинските съветници да определят концесионер на бъчварницата в „Стария Добрич”, както и да дадат съгласие за издаване на сертификат за инвестиция клас „В” на фирма „България Тианшинонг Фийд Ко” ООД за изграждане на фуражен завод в нашия град. Очаква се да бъдат утвърдени предложените от  Експертна комисия творци за удостояване с Национална литературна награда "Йордан Йовков 2015" и съпътстващо отличие. Арх. Пламен Ганчев ще бъде предложен за в.и.д. кмет на Добрич по време на избирателната кампания. Предстои да бъде определени минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на Община град Добрич, както и да бъде взето решение за поредния почетен гражданин на Добрич. Предложението на комисията за избор е еврокомисарят Кристалина Георгиева. 

Виж видеото

Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика