Начало >Добруджа >Общество

ПП „Възраждане“ представи кандидатдепутатската листа за 8-ми МИР - Добрич

20.09.2024 г. 13:13:33 ч.
/
ПП „Възраждане“ представи кандидатдепутатската листа за 8-ми МИР - Добрич
Ниската избирателна активност е най-големият враг за всички на фона на предстоящите парламентарни избори, защото да се гласува активно е основното условие за осъществяване на реална промяна. Това заяви днес Константина Петрова - народен представител от област Добрич, координатор на „Възраждане“ на пресконференция в клуба на организацията в Добрич, на която бе представена листата на партията за 8-ми МИР - Добрич.

В пресконференцията, освен Константина Петрова, която отново е водач на листата, участваха инж. Георги Джендов – председател на групата на „Възраждане“ в ОбС - Добрич и Веселин Митев - общински съветник от „Възраждане“ в ОбС - Добрич.
За мен е чест и удоволствие да водя отново листата на партията в област Добрич, каза Петрова и представи цялата листа с кандидати за народни представители от областта.

Листа с кандидати за народни представители на ПП „Възраждане‘“ за МИР – Добрич:
1.Константина Петрова
2.Марин Попов
3.инж. Георги Джендов
4.Георги Георгиев
5.Йордан Йорданов
6.Делян Димитров
7.Веселин Митев
8.Димчо Димчев
9. Живко Димитров
10.Искрен Събев

Групата на Възраждане“ бе една от най-активните в настоящия парламент с много внесени законопроекти, макар че живота на този парламент бе много кратък, каза водачът на кандидатдепутатската листа. Като своя победа можем да отчетем приетият на две четения закон, който забранява нетрадиционната сексуалната ориентация в училищата. Също така  регистъра на педофилите, който трябваше да се осъществи от 1 август и да заработи, но ще продължим да работим в тази насока, тъй като регистъра още не е изготвен от МВР. Победа е и миналият на първо четене Закон за лекарствата и лекарствените продукти, който предвижда поставянето на вендинг автомати с лекарства от първа необходимост в отдалечените от общински или областен център населени места и др. Константина Петкова подчерта, че проблемът с липсата на достъп до основни лекарства е особено актуален за населени места в област Добрич.

Тя заяви, че националните приоритети на ПП „Възраждане“ остават непроменени – да се чува гласът на хората по важни въпроси, както мирно разрешаване на конфликта в Украйна.

Като приоритети на местно ниво Петрова посочи своевременното довършване на автомагистрала „Хемус“ и активна работа за подобряване и обновяване на граничните пунктове на територията на област Добрич.

За по-висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори призоваха третият в листата на „Възраждане“ Георги Джендов и седмият по ред – Веселин Митев.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в събота
Прогноза за времето в събота
БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието
БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието
В гимназия „М. В. Ломоносов“  отбелязаха днес Деня на независимостта на България
В гимназия „М. В. Ломоносов“ отбелязаха днес Деня на независимостта на България
Среща за представяне на земеделски практики ще се проведе в края на месеца в Добрич
Среща за представяне на земеделски практики ще се проведе в края на месеца в Добрич



Яндекс.Метрика