Начало >Добруджа >Общество

Протест с призив „Не на СЕТА!” се проведе в Добрич (ВИДЕО)

15.10.2016 г. 10:57:44 ч.
/ ИА Добруджа
Протест с призив „Не на СЕТА!” се проведе в Добрич (ВИДЕО)
Протест срещу подписването на договора между ЕС и Канада CETA се проведе днес в Добрич, пред храм „Св. Георги”. „С този протест ние заявяваме своята позиция и категорично ни желание към премиера Бойко Борисов да се съобрази с изконните ни права за независимост от чуждестранните частни интереси на българска територия. В тази връзка го призоваваме да гласува с „НЕ” за споразумението СЕТА на срещата в Люксембург, която ще се проведе на 18 октомври.” Това заяви председателят на Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ в България Синтия Недялкова. „Миналата година с подобни протести успяхме да сложим на трупчета договорът със САЩ TTIP, сега ни го пробутват през Канада”, категорична бе Недялкова.
В едно с протеста пред църквата се събират и подписи, подкрепящи декларацията, която ще бъде изпратена на министър-председателя. „Господин Борисов, проявете мъжество, както винаги сте го правил досега, имайте куража да се облегнете на народа си и помогнете СЕТА да бъде спрян на етап, който сега зависи лично от вас! С такова решение Вие ще спечелите уважението на целия народ, а не само на избирателите на ПП ГЕРБ! Искрено се надяваме на Вашето „Не” в Люксембург на 18.10.2016!” се посочва в декларацията.
За един час бяха събрани над 100 подписа в подкрепа на тази декларация. Организаторите поясниха, че не е нужно да обясняват на хората какво е СЕТА и как ще повлияе на икономиката и живота в страната ни, защото те били достатъчно информирани.
Подобни протести ще има утре във Варна и Пловдив. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика