Начало >Добруджа >Култура

Първият видеоклип – сбъдната мечта на Стефани Маринова (ВИДЕО)

17.02.2021 г. 16:38:54 ч.
/
Първият видеоклип – сбъдната мечта на Стефани Маринова (ВИДЕО)
2500 гледания, стотици харесвания и позитивни коментари, и дори няколко предложения от текстописци за съвместни проекти – това е равносметката само за седмица след излизането на първия видеоклип на талантливата млада певица Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ – Добрич. Тя направи кавър на песента „Страх от самота“ на Михаела Маринова. Записът на музиката е дело на Петър Петров от Общински младежки център „Захари Стоянов“, където са направени и снимките на видеото. Автор на клипа е Дарен Стоянов - ученик от 12 клас в гимназия „Райко Цончев“.

От 4 години, откакто участвах в „Х Фактор“, отлагах заснемането на клип, защото не бях почувствала подходящата песен за мен, сподели Стефани Маринова в интервю за медийна група „Добруджа“. Още докато чува първите тонове на „Страх от самота“ тя обаче се влюбва в изпълнението на Михаела Маринова – най-талантливия млад изпълнител на българската сцена за нея, и още на следващата репетиция при вокалния педагог Елена Карабельова започват работа по песента. Скоро след това е готов първо записът, а после и клипът.

„Бях много щастлива, когато видях видеото за първи път, защото беше изработено до най-малкия детайл. Усетих чувството, което аз съм вложила и което Дарен е вложил за този краен резултат. Не очаквах обаче такава реакция; не очаквах, че клипът ще получи такъв отзвук и ще се хареса от толкова много хора. Радвам се, че успях да предам любовта, с която направих целия този проект и емоцията, с която работих. Бионсе и Лара Фабиан са любимите ми певици, но исках първият ми кавър да е на българска песен, защото твърде много се котират английското и западната култура. Исках да дам повече гласност на млади български изпълнители, които правят качествена музика и които трябва да бъдат чути. Естествено Михаела Маринова е чута, но смятам, че за всеки един изпълнител е удоволствие да види, че на негови песни се правят кавъри. Много бих искала Михаела Маринова да види клипа, защото тя е моето най-голямо вдъхновение. Михаела Маринова е пример за подражание, за гласови възможности и за сценично поведение“, заяви Стефани.

Тя сподели, че музиката винаги ще бъде част от нея и няма да й обърне гръб, но вижда професионалната си реализация в друга сфера след като си дипломира. Стефани е студентка втори курс, специалност „Международно право“ в Грьонинген, Нидерландия.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
"Чамкория" за трети път в Добрич през юли
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
Спектакли, балет и концерт до края на май и през юни
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
"Дуенде - Земята Майка" гостува в Добрич на 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май
Културен афиш в Добрич за периода от 13 до 19 май



Яндекс.Метрика